Vācijas Ekonomikas ministrija: Ekonomikas ilgtermiņa recesija nav gaidāma

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Vācijas Ekonomikas ministrija norāda, ka valsts ekonomika šobrīd atrodas vājā posmā, taču šobrīd netiek novērotas pazīmes, ka tā nonāks ilgtermiņa recesijā.

Vācijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad otrajā ceturksnī samazinājās par 0,1%, un tiek prognozēts, ka arī trešajā ceturksnī tiks piedzīvota lejupslīde, valsts ekonomikai nonākot recesijā.

Recesija tiek definēta kā ekonomikas lejupslīde divus ceturkšņus pēc kārtas.

Ministrija norāda, ka ekonomikas dati par septembri neliecina par situācijas uzlabošanos, ņemot vērā vāju eksportu un pazīmju trūkumu par rūpniecības atveseļošanos.

"Vācijas ekonomika šobrīd ir vājā posmā. Vāja rūpniecības izaugsme pasaulē negatīvi ietekmē uz eksportu orientēto Vācijas ekonomiku," vēsta ministrija, taču piebilst, ka spēcīgā lejupslīde vai izteikta recesija šobrīd netiek prognozēta.

Kā ziņots, Vācijas ekonomikas izpētes institūts "Ifo" ceturtdien samazināja Vācijas IKP izaugsmes prognozes šim un nākamajam gadam, šādu lēmumu skaidrojot ar neskaidrībām pasaulē un riskiem, ko rada iespējama Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības bez vienošanās.

Ekonomikas izpētes institūts prognozē, ka Vācijas ekonomika šogad pieaugs vien par 0,5%, nevis 0,6%, kā tika lēsts iepriekš.

Savukārt nākamajam gadam IKP izaugsmes prognoze samazināta no 1,7% līdz 1,2%.

"Ifo" arī lēš, ka Vācijas IKP šogad trešajā ceturksnī samazināsies par 0,1%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu