VM tai piešķirto finansējumu novirzīs mediķu algām, medikamentiem un reto slimību ārstēšanai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministre Ilze Viņķele
Veselības ministre Ilze Viņķele Foto: Zane Bitere/LETA

Veselības ministrija (VM) tai piešķirto papildu finansējumu 2020.gada budžetā 50 miljonu eiro apmērā novirzīs mediķu algām, kompensējamiem medikamentiem un reto slimību ārstēšanai, informēja veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) padomnieks Edgars Skvariks.

Piektdien Ministru kabinets ārkārtas sēdē lēma 2020.gada budžetā papildu līdzekļus 50 miljonu eiro apmērā novirzīt mediķu darba samaksas pieauguma nodrošināšanai un VM prioritātēm.

No pieejamā finansējuma 42 732 795 eiro nepieciešami ārstniecības personu darba samaksas pieaugumam un finansējuma administrēšanai. Kompensējamajiem medikamentiem papildus piešķirtais finansējums nākamajam gadam ir 4 267 205 eiro, bet reto slimību medikamentozā ārstēšanai - 3 000 000 eiro.

Uz jautājumu, kā tiks sadalīts finansējums mediķu atalgojumam, Skvariks norādīja, ka kopā ar nozari tiks lemts par to, kā papildus naudu atalgojumam sadalīt pēc iespējas taisnīgi, mērķēti novirzot tām mediķu grupām, kurām ir mazākais atalgojums pret lielāko slodzi. 

Kā ziņots, Ministru kabinets piektdien ārkārtas sēdē lēma par 192,4 miljonu eiro sadalīšanu ministriju un neatkarīgo iestāžu prioritārajiem pasākumiem.

2020.gada budžetā papildu līdzekļi 50 miljonu eiro apmērā novirzīti mediķu darba samaksas pieauguma nodrošināšanai un Veselības ministrijas (VM) prioritātēm, kaut kopumā VM prioritāro pasākumu īstenošanai veselības nozarē nākamā gada budžetā būtu nepieciešami 279 miljoni eiro, tostarp 119,7 miljoni - lai īstenotu likumā noteiktās saistības pret ārstniecības personām viņu atalgojuma palielinājumam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu