IeM prioritārajiem pasākumiem piešķirto naudu galvenokārt tērēs atalgojuma palielināšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Ieva Leiniša/LETA

Iekšlietu ministrija (IeM) no prioritārajiem pasākumiem 2020.gadā piešķirtajiem 18,9 miljoniem eiro vairāk nekā pusi tērēs iekšlietu nozares darbinieku atalgojuma palielināšanai.

Ministru kabinets šodien ārkārtas sēdē atbalstīja papildus finansējuma piešķiršana iekšlietu resoram 18,9 miljonu eiro apmērā 2020.gadam, 18,9 miljonu eiro apmērā 2021.gadam un 24,4 miljonu eiro apmērā 2022.gadam. 

Iekšlietu ministrijai būtiskākajai prioritātei - atlīdzības palielināšanai amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm - tiks novirzīti 10,7 miljoni eiro ik gadu.

IeM plāno palielināt atlīdzību kadetiem, zemāk apmaksātajām nozares amatpersonām un ar sarežģītām un smagām lietām strādājošiem izmeklētājiem.

Papildus naudu plānots tērēt arī iekšlietu resora informācijas aprites drošības uzlabošanai, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta autotransporta bāzes atjaunošanai, Valsts robežsardzes gaisa kuģu un autotransporta uzturēšanai, kā arī Valsts policijas amatpersonu nodrošināšanai ar jaunā parauga formas tērpiem.

Papildus tam atbalstīta daļēja bāzes izdevumu iztrūkuma kompensēšana, informē ministrija.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets piektdien ārkārtas sēdē lēma par 192,4 miljonu eiro sadalīšanu ministriju un neatkarīgo iestāžu prioritārajiem pasākumiem.

Valdība uzklausīja Finanšu ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu par fiskālās telpas pasākumiem un izdevumiem prioritārajiem pasākumiem valsts budžetam 2020.gadam un ietvaram 2020.-2022.gadam. Tajā bija apkopoti tie ministriju un neatkarīgo iestāžu prioritārie pasākumi, kuriem 2020.gada budžetā piešķirti papildu līdzekļi.

Kopumā nākamā gada ministriju prioritārajiem pasākumiem bija pieejami ap 190 miljoni eiro. No šīs summas ministriju prioritātēm tiks pārdalīti 167 miljoni eiro, bet neatkarīgajām institūcijām - 25,5 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu