Kremlis noraida apgalvojumus par krāpšanos vēlēšanās Sanktpēterburgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kremlis. Maskava. Ilustratīvs attēls.
Kremlis. Maskava. Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Kremlis piektdien noraidījis apgalvojumus, ka municipālajās vēlēšanās Sanktpēterburgā notikusi krāpšanās.

8.septembrī Krievijā notika  reģionālās un municipālās vēlēšanas. Sanktpēterburgā tika ievēlēts jauns gubernators un pašvaldības deputāti.

Cīņā par gubernatora amatu, kas līdzvērtīgs mēru amatiem citās Krievijas pilsētās, uzvarēja Kremļa atbalstītais kandidāts - tautā nepopulārais līdzšinējais gubernatora vietas izpildītājs Aleksandrs Beglovs, liecina oficiālie rezultāti.

Taču Sanktpēterburgas rajonu pašvaldību deputātu vēlēšanu rezultāti joprojām nav paziņoti.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs šodien paziņoja, ka Kremlis nav informēts ne par vienu situāciju, kas varētu radīt šaubas par vēlēšanām Sanktpēterburgā.

Peskovs noraidīja iespējamo pārkāpumus kā nozīmīgus un sacīja, ka Centrālā vēlēšanu komisija tos izskata.

Jautāts, vai Kremlis uzskata par pieņemamu vēlēšanu rezultātu kavēšanos Sanktpēterburgā, Peskovs sacīja, ka šis jautājums jāuzdod vēlēšanu komisijas amatpersonām.

Opozīcijas aktīvisti un novērotāji ir vairākkārt sūdzējušies par pārkāpumiem vēlēšanu procesā, tostarp balsu pirkšanu. Viņi uzskata, ka amatpersonas pārskaita rezultātus tajos iecirkņos, kuros uzvarējusi opozīcija, un sagroza rezultātus par labu Kremļa atbalstītajiem kandidātiem.

"Viņi zog no mums balsis, viņi pārraksta protokolus," sacīja neatkarīgo kandidātu koalīcijas koordinators Andrejs Pivovarovs.

Viņš uzsvēra, ka pašreiz tiek falsificēti vēlēšanu rezultāti, kas ir noziegums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu