Latvijas uzņēmums radījis unikālu taras pieņemšanas automātu (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Latvijas uzņēmums SIA”APPLY sadarbībā ar Cleantech Latvia klāsteri un tā biedriem radījis mākslīgā intelekta ierīci, kas varētu radīt revolūciju atkritumu apsaimniekošanā, vēsta TV3 ziņas.

Šis taras pieņemšanas automāts atpazīst gan nebojātas, gan saburzītas 0,5 PET pudeles, dzērienu bundžas, tetrapakas, dzeramos jogurtus un cita veida taru. Iemetot atkritumu aparātā, uz ekrāna parādās summa, cik centi iegūti.

Demonstrācijas versijā parādās iespēja nopelnīto naudu ziedot Bērnu slimnīcai, bet pēc pāris gadiem, kad iekārta varētu būt publiski pieejama daudzviet, naudu atkritumu nodevējs saņemtu mobilā telefona aplikācijā.

Šāds tehnoloģiskais risinājums, kas atpazīst objektus neatkarīgi no orientācijas telpā un taras kvalitātes, ir unikāls risinājums. Tāds šobrīd nav nevienam citam potenciālajam depozītiekārtu piegādātājam Latvijā, uzsver idejas autori.

“Cleantech Latvia” klastera eksperts Jānis Butkēvičs pauž: “Galvenā problēma, ka politiķiem trūkst informācijas, ka pieejami alternatīvi risinājumi. Sarunas bija tikai par tādiem risinājumiem, kā Lietuvā, Skandināvijā, kur sistēma ieviesta 80.gados. Kopš tā laika tehnoloģijas gājušas uz priekšu. Mēs stāstam – cerams, deputāti ieklausīsies.”

Šādas iekārtas reāli Latvijā varētu parādīties jau tuvāko triju gadu laikā. 

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu