Ugunsgrēkā Brazīlijas slimnīcā 11 bojāgājušie (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Liesmas. Ilustratīvs attēls.
Liesmas. Ilustratīvs attēls. Foto: Agnese Gulbe/LETA

Ugunsgrēkā, kas bija izcēlies privātā slimnīcā Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro, ir gājuši bojā 11 cilvēki, piektdien apstiprināja amatpersonas.

Ugunsgrēks slimnīcā "Hospital Badim" Marakanas rajonā izcēlās ceturtdienas vakarā. Tā dēļ notika masveidīga pacientu evakuācija, kuru veica glābēji, slimnīcas darbinieki un vietējie iedzīvotāji.

Slimnīcas direktors Fabio Santoru piektdienas pēcpusdienā paziņoja, ka ugunsgrēkā ir gājuši bojā 11 cilvēki, bet vienu no upuriem vēl oficiāli reģistrēja tiesu mediķi. Pilsētas policija iepriekš bija paziņojusi, ka ir identificēti 10 ugunsgrēka upuri.

Visi bojāgājušie bija vecāki par 60 gadiem.

Evakuācijas laikā vietējo mediju uzņemtās fotogrāfijas un videoierakstos bija redzams, ka pa slimnīcas logiem uz ielas tiek izmesti matrači, kas pēc tam tika izklāti uz ielas slimnīcas priekšā, lai turpinātu ārstēt tos pacientus, kam nepieciešama pastāvīga mediķu uzmanība.

Telekanāls "Globo 1" ziņoja, ka ugunsdzēsēji slimnīcā pamanījuši vairākus aizskrūvētus logus.

"Pagrabā, kas funkcionēja kā garāža, ugunsgrēks bija visspēcīgākais," telekanālam stāstīja ugunsdzēsēju nodaļas priekšnieka vietnieks Lusianu Sarmentu. "Mēs nespējām saskatīt sejai priekšā pieliktu roku."

Slimnīca paziņoja, ka ugunsgrēka cēlonis, visticamāk, bija īssavienojums strāvas ģeneratorā, kas pēc tam izplatīja dūmus pa visu ēku.

Riodežaneiro mērs Marselu Krivela sacīja, ka ugunsgrēka cēlonis ir jāizmeklē.

"Es lūdzu Dievu, lai man nebūtu taisnība, bet mums ir jāapstiprinā, ka nav noticis sabotāžas akts," teica mērs, piektdienas rītā apmeklējot slimnīcu. Viņš piebilda, ka ugunsgrēka izcelšanās laikā slimnīcas ēka atbilda ugunsdrošības noteikumiem.

Ugunsgrēka izcelšanās brīdī ēkā atradās 103 pacienti un 224 slimnīcas darbinieki, informēja "Globo 1".

No ugunsgrēkā izdzīvojušajiem pacientiem 77 tika pārvesti uz citām medicīnas iestādēm, bet 15 tika izrakstīti uz mājām, sacīja slimnīcas direktors.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu