Demonstranti Frankfurtē pie Starptautiskās autoizstādes norises vietas pieprasa videi draudzīgākus spēkratus (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Protestētāji sestdien pulcējās Frankfurtē, lai dienā, kad publiskai apskatei tiek atvērta Starptautiskā autoizstāde (IAA), pieprasītu videi draudzīgākus transportlīdzekļus.

Policija informēja, ka sākotnējā protesta akcija norit miermīlīgi. Varasiestādes prognozē, ka otro demonstrāciju pie IAA norises vietas sestdienas vakarā apmeklēs līdz 20 000 cilvēkiem.

Protestētāji notikuma vietā ierodas ar velosipēdiem un kājām. Demonstrācijas programmā iekļauta karte ar velosipēdu maršrutiem, kuros velosipēdisti var apvienoties kopīgā braucienā uz demonstrāciju.

IAA autoizstādi ceturtdien atklāja Vācijas kanclere Angela Merkele. Viņa uzteica autobūves nozari par to, ka arvien aktīvāk attīsta klimatneitrālas tehnoloģijas.

Vides aktīvisti tomēr pārmet autobūvniekiem to, ka viņi novēloti pārgājuši uz elektrisko tehnoloģiju izmantojumu un izvairās no atbildības par gaisa piesārņojumu, jo īpaši saistībā ar skandālu, kad vairākas lielas autobūves kompānijas manipulēja ar dīzeļdzinēju izmešu rādījumiem.

Merkeles apmeklējuma laikā ceturtdien pie kompāniju "Volkswagen" un BMW stendiem aktīvisti uzkāpa uz pilsētas apvidus automašīnām ar plakātiem "Klimata slepkavas".

Kanclere sacīja, ka atbalstīs autobūves sektoru klimata aizsardzības un digitalizācijas pārmaiņu ceļā, bet brīdināja, ka kompānijām ir jāizstrādā jaunas tehnoloģijas un jāatgūst sabiedrības uzticība.

Aktīvisti plāno svētdien bloķēt ielas, kas ved uz autoizstādes norises vietu.

Desmit dienu ilgā autoizstāde turpināsies līdz 22.septembrī. Tajā autobūvnieki izrāda jaunākās tendences sektorā. Izstāde notiek reizi divos gados.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu