Austrijas Brīvības partija ievēlējusi jaunu līderi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/LETA

Divas nedēļas pirms parlamenta vēlēšanām Austrijas galēji labējā Brīvības partija (FPÖ) par savu jauno līderi ievēlējusi Norbertu Hoferu.

48 gadus vecais Hofers saņēma 98,25% balsu partijas konferencē, kas notika Gracā.

Savā uzrunā pēc ievēlēšanas Hofers pauda, ka plāno nodrošināt, ka FPÖ kļūst par spēcīgāko partiju Austrijā.

"Es nestājos amatā kā līderis partijai, kas ir priecīga ilgtermiņā ieņemt otro vai trešo vietu," viņš sacīja.

Hofers bija transporta ministrs valdībā, ko Brīvības partija veidoja koalīcijā ar konservatīvo Tautas partiju (ÖVP). Valdība sabruka maijā.

Ārkārtas vēlēšanas 29.septembrī tika izsludinātas pēc tam, kad sabruka kanclera Sebastiana Kurca vadītās ÖVP un FPÖ koalīcija, jo toreizējais vicekanclers un Brīvības partijas līderis Heincs Kristiāns Štrahe tika ierauts korupcijas skandālā.

Pavasarī tika publiskots video, kurā redzams, kā Štrahe 2017.gadā piedāvājis šķietamus mediju un infrastruktūras darījumus sievietei, kura uzdevusies par kāda Krievijas oligarha radinieci.

Štrahe vadīja FPÖ 14 gadus. Kā līderis viņš partiju no neliela politiskā spēka ar niecīgu vēlētāju atbalstu padarīja par vienu no lielākajiem spēkiem valsts politikā. Kopš parlamenta vēlēšanām 2008.gadā FPÖ nekad nav ieguvusi mazāk kā 17% balsu.

Hofers tiek uzskatīts par mērenu partijas biedru, lai gan kritiķi viņu dēvē par vilku aitas ādā. 2016.gadā viņš ar nelielu balsu atšķirību zaudēja Austrijas prezidenta vēlēšanās Aleksandram van der Bellenam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu