"Riga" pēc mierīga sākuma ar 5:0 sagrauj "Metta"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Romāns Debelko
Romāns Debelko Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Futbola klubs "Riga" sestdien "Optibet" virslīgas 29.kārtas spēlē mājās ar 5:0 (1:0) sagrāva vēl vienu galvaspilsētas komandu "Metta".

Uzvarētāju labā vārtus guva Stefans Paničs, Vjačeslavs Šarpars un Rodžers, bet divreiz precīzs bija Romāns Debelko.

Spēles pirmais puslaiks pagāja visai mierīgā gaisotnē, "Riga" dažbrīd mēģinot saasināt situāciju pie pretinieku vārtiem, taču lielākoties šīs epizodes noslēdzās ar neprecīzu sitienu. Pēc salīdzinoši mierīgā sākuma uzbrukumā 36.minūtē devās "Riga", kas aizkļuva līdz pretinieku soda laukumam, raidot bumbu uz vārtiem. Pirmais sitiens atdūrās "Metta" aizsargos, bet pie atlēkušās bumbas pirmais bija Paničs, kurš ar spēcīgu sitienu vārtu apakšējā labajā stūrī, panāca 1:0. Ar šādu rezultātu arī noslēdzās pirmais puslaiks.

Otro puslaiku mājinieki uzsāka krietni aktīvāk, pirmo bīstamo sitienu izdarot jau 48.minūtē, bet Dāvis Ošs spēja aizsniegties līdz bumbai. "Metta" vārtsargam gan nācās kapitulēt 55.minūtē, kad Debelko savdabīgi pagrieza kāju un gaisā lidojošo bumbu spēja pielabot, lai tā atdurtos vārtu tīklā. Ukrainas futbolists ar to vēl visu nebija pateicis, jo jau pēc četrām minūtēm pēc tāla centrējuma, viņš tika atstāts vienatnē pie tālā vārtu staba, kur sagaidīja bumbu, ar galvu raidīdams to vārtos (3:0).

Mājinieku aktivitāte nekur nepazuda arī atlikušajā laikā, jo 76.minūtē no aptuveni 18 metriem ceturtos vārtus guva Šarpars. Savukārt jau tiesneša piešķirtajā kompensācijas laikā vēl vienus vārtus "Riga" labā guva Rodžers, kurš apskrēja viesu aizsargus un no tuvas distances prata pasist bumbu garām Ošam. Līdz ar to spēle noslēdzās ar rezultātu 5:0 "Riga" labā.

"Riga" komanda, kuru tikai nepilns pusmetrs šķīra no UEFA Eiropas līgas grupu turnīra, straujiem soļiem tuvojas pretī savam otrajam čempiontitulam pēc kārtas. Latvijas čempione zaudējuma rūgtumu nav izjutusi kopš jūnija beigām un tuvāko sekotāju RFS apsteidz par astoņiem punktiem, turklāt "Riga" vienībai ir divi mači rezervē.

Savukārt "Metta" iepriekšējā kārtā pārtrauca astoņu neuzvarēto spēļu sēriju, uzveicot principiālo pretinieci "Daugavpili". Priekšpēdējā pozīcijā esošie daugavpilieši pirms šīs kārtas ir vien divu punktu attālumā.

Pēc Eirokausiem "Riga" sastāvā vairs nav Grieķijas izlases aizsarga Giorga Valerianosa, taču arī "Metta" palikusi bez būtiskiem spēkiem aizsardzībā, jo nigērietis Lukmans Zakari nonācis Spānijas augstākās futbola līgas kluba Seviljas "Real Betis" paspārnē. Turklāt sakrāto brīdinājumu dēļ "Metta" vienībai šajā mačā nepalīdzēs Tamirlans Džamalutdinovs, kurš ar deviņiem vārtiem ir virslīgas trešais rezultatīvākais futbolists.

Šosezon iepriekšējās trīs savstarpējās spēlēs uzvarējusi "Riga". Pirmajos divos apļos panākumi bija minimāli ar 2:1, bet trešajā aplī tika izcīnīta graujošā uzvara ar 4:0.

Svētdien šīs kārtas noslēgumā kopvērtējuma vicelīdere RFS savā laukumā eksaminēs Jūrmalas "Spartaku". Šo kārtu izlaiž "Liepāja".

"Ventspils" futbolisti sestdien "Optibet" virslīgas 29.kārtas spēlē mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) pret "Jelgavu", bet "Valmiera Glass"/ViA viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (1:1) ar "Daugavpili".

Ar 53 punktiem 24 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par astoņiem punktiem mazāk ir 25 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 41 punktu 25 spēlēs ir "Ventspils", bet 37 punkti 25 mačos ir "Spartaks" vienībai. Pēc sestdienas spēles 35 punkti 25 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, 29 punkti 25 dueļos - "Liepājai", 28 punkti tikpat cīņās - "Jelgavai", 26 punkti 26 spēlēs - "Daugavpilij", bet pēdējā ar 23 punktiem 26 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu