Ožjē uzvar Turcijas rallijā un samazina Tanaka pārsvaru kopvērtējumā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Sebastjans Ožjē
Sebastjans Ožjē Foto: AFP/SCANPIX

Franču pilots Sebastjans Ožjē svētdien svinēja uzvaru pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas 11.posmā - Turcijas rallijā -, pēc kura samazināja igauņa Ota Tanaka pārsvaru kopvērtējumā.

"Citroen" pilotam Ožjē šī bija pirmā uzvara kopš marta, kad viņš triumfēja Meksikas rallijā.

Otrais Turcijas rallijā bija viņa komandas biedrs Esapeka Lapi no Somijas, kurš Ožjē zaudēja 34,7 sekundes. Tikmēr trešais bija norvēģis Andrēass Mikelsens ("Hyundai"), kurš atpalika vairāk kā minūti.

Aiz pirmā trijnieka bija soms Tēmu Sunninens ("Ford"), piektais bija spānis Dani Sordo ("Hyundai"), bet pirmo sešinieku noslēdza vēl viens soms Jari Mari Latvala ("Toyota").

"Šī uzvara ir lielisks panākums komandai, bet tas nebūt nenozīmē, ka esam atrisinājuši visas problēmas. Vēl ir daudz kur pielikt," teica Ožjē.

"Toyota" pilotu Tanaku sestdien pievīla spēkrata elektronika, kā rezultātā viņš par augstvērtīgām vietām necīnījās. Tiesa, igaunis svētdien uzvarēja pēdējā ātrumposmā.

Līdz čempionāta beigām palikuši trīs posmi, nākamajām sacensībām notiekot pēc trim nedēļām Velsā.

Tanaks kopvērtējumā iekrājis 210 punktus. Par 17 punktiem mazāk ir Ožjē, bet trešais ar 180 punktiem ir Beļģijas pilots Tjerī Nevils, kurš šoreiz palika astotais.

Ožjē ir pēdējo sešu gadu čempions, bet kopumā Francijas piloti dominējuši jau kopš 2004.gada, kad deviņus titulus pēc kārtas izcīnīja viņa slavenais tautietis Sebastjans Loebs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu