Kāds laiks gaidāms pirmdien?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdien visā Latvijā ne tikai pūta brāzmains vējš, bet arī lija, lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts valsts ziemeļu daļā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Stiprākās rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas bija Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē - Liepājas, Ventspils un Salacgrīvas ostā tās sasniedza 25-26 metrus sekundē, Liepājas ostā vēl arī pusnaktī uz pirmdienu bija brāzmas līdz 24 metriem sekundē. Valsts lielākajā daļā vēja maksimālais ātrums brāzmās svētdien bija 14-20 metri sekundē.

Lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Rūjienas novērojumu stacijā - 32 milimetri. Līdz pirmdienas rītam Alūksnē nolijuši 28 milimetri nokrišņu, savukārt Valkā, Priekuļos un Kolkā - 21-23 milimetri. Vismazāk lijis Zemgalē, Rīgā un Daugavpilī, kur nokrišņu daudzums sasniedzis vien 2-5 milimetrus.

Pirmdienas rītā daudzviet īslaicīgi līst, dažviet Vidzemē līst stipri, iespējama arī krusa un pērkons. Debesis brīžiem skaidrojas. Gaisa temperatūra +9..+14 grādi. Rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 8-13 metri sekundē, piekrastē līdz 19 metriem sekundē.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, pūš dienvidrietumu vējš 4-10 metri sekundē, gaisa temperatūra +11 grādi.

Pirmdien Latvijā no jauna pieņemsies spēkā rietumu vējš, tā ātrums brāzmās daudzviet sasniegs 16-21 metru sekundē, stiprākās brāzmas gaidāmas nokrišņu mākoņu ietekmē valsts ziemeļaustrumu daļā.

Sinoptiķi prognozē, ka no rīta un vakarā daudzviet valstī, dienas laikā galvenokārt Vidzemē un Latgales ziemeļu pusē īslaicīgi līs, vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes un krusa.

Uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +13..+16 grādiem.

Rīgā gaidāms daļēji apmācies laiks, iespējams īslaicīgs lietus, rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 16 metriem sekundē un gaisa temperatūra sasniegs +16 grādus.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidrietumu mala. Atmosfēras spiediens Ziemeļvidzemē pazeminājies līdz 746 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien bija no +11 grādiem Alūksnē līdz +17 grādiem Liepājas pusē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 15.septembrī bija +34..+35 grādi Francijā un Balkānos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -3..-4 grādi Skandināvijas ziemeļos un Islandē, kā arī -6 grādi kalnos Norvēģijas dienvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu