Šogad greiderēšanas darbi veikti vairāk nekā 71 tūkstošu km garumā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā piemērotos laika apstākļus un autoceļu optimālo mitrumu darbu veikšanai, VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) veic greiderēšanas darbus uz grants seguma valsts autoceļiem.

LAU šogad greiderēšanas darbus veicis vairāk kā 71 324 km garumā, ieguldot vairāk nekā 2,9 milj. eiro. Grants seguma iesēdumu un bedru remontdarbi izpildīti vairāk nekā 125 870 kubikmetru apjomā, bet seguma dilumkārtas atjaunošanas darbi izpildīti 6850 kubikmetru apjomā. Par to TVNET informēja Latvijas autoceļu uzturētāja komunikācijas speciālists Edgars Žilde.

Sausā laikā grants autoceļu segums satiksmes ietekmē noput, kā rezultātā tiek atsegta autoceļa konstruktīvā kārta – to veido smilts. Līdz ar to autoceļu posmos, kuros ir nepietiekoši biezs segums, intensīvas satiksmes laikā veidojas „smilšu vannas“. Tāpat satiksmes rezultātā uz grants seguma veidojas šķērsviļņi jeb “trepe”, atsevišķas bedres un iesēdumi. Savukārt nokrišņu laikā grants segums tiek pārmitrināts un tam samazinās nestspēja.

LAU regulāri apseko valsts autoceļus un atbilstoši to uzturēšanas klašu prasībām veic konstatēto defektu novēršanu. Līdz tam LAU aicina ceļu lietotājus izturēties ar sapratni un būt īpaši piesardzīgiem, kā arī aktīvi turpināt ziņot par būtiskiem autoceļu bojājumiem.

Atgādinām, ka ceļu remontdarbiem ikviens var sekot līdzi tiešsaistes režīmā aplikācijā “Waze” un VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) mājaslapā attēlotajā kartē: www.lvceli.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu