Aminata izdod dziesmu kopā ar "Tautumeitām"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aminata izdod dziesmu kopā ar "Tautumeitām"
Aminata izdod dziesmu kopā ar "Tautumeitām" Foto: publicitātes

Latvijas popdziedātāja Aminata turpina paplašināt savus muzikālos apvāršņus un laiž klajā jaunu dziesmu "Dzīvot citādāk", kas tapusi kopā ar postfolkloras meiteņu grupu "Tautumeitas".

Jaunā singla autore ir pati Aminata kopā ar Jāni Šipkēvicu jeb Shipsea, kurš palīdzējis radīt dziesmas tekstu. Savukārt aranžējuma autors ir Kaspars Ansons.

"Radīt šādu dziesmu iedvesmoja man apkārt esošo sieviešu stāsti," stāsta "Dzīvot citādāk" autore. "Runa ir par manu māti, vecmāmiņu, tantēm, draudzenēm. Viņas gājušas cauri dažādām, citreiz pat neiedomājamām grūtībām, bet visas vieno spēja pat pēc vairākiem kritieniem tomēr piecelties, nesalūzt un iet tālāk ar smaidu sejā."

Aminata jaunajā dziesmā ielikusi gan apbrīnu, gan lepnumu par šādām sievietēm, ko var uztvert kā patiesu atbalstu pašai.

"Dažkārt es brīnos, cik ļoti mēs paši sev darām pāri, izdomājam dažādus ierobežojumus un iemeslus, kāpēc nevaram dzīvot tā, kā mums patiesībā gribas..." papildina Aminata. "Pietiek reiz durt adatas savā ādā!"

Līdz ar to, kopā ar "Tautumeitām" tapusī dziesma "Dzīvot citādāk" domāta kā uzmundrinājums visām sievietēm justies spēcīgām. Un varbūt ne tikai sievietēm...

"Kopā ar "Tautumeitām" man ļoti gribējās šajā dziesmā radīt tādu kā sieviešu kopības sajūtu," rezumē Aminata.

"Pateikt, ka mēs, sievietes, esam spēks, kad esam kopā! Šajā gadījumā ideja par sadarbību ar "Tautumeitām" atnāca uzreiz, un biju neaprakstāmi priecīga, kad viņas piekrita." 

"Šī ir pirmā reize, kad "Tautumeitas" ieraksta dziesmu, kas nav tautas dziesma," uzsver "Tautumeitu" vadītāja Asnate Rancāne. "Ja ar melodijām spēlējamies un atļaujamies tās mainīt, kā arī sacerēt pašas, tad vārdi mums vienmēr bijuši no tautas dziesmām. Taču, sadarbojoties ar Aminatu, nolēmām ļauties tam, kur šī dziesma mūs ved. Aminatai bija ļoti skaidra un izlolota vīzija par šo sadarbību. Lai arī dziesmas stils mums ir kas jauns, tās vibrācijas, kas valdīja mūsu starpā, nebija mums svešas."

Noskaties video.

Jau šonedēļ "Tautumeitas" uzsāks Latvijas koncertturneju, kad 21. septembrī uzstāsies Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē. Turnejas koncertos 13. oktobrī Jelgavas Kultūras namā un 11. novembrī koncertzālē "Latvija" Ventspilī kā īpašais viesis piedalīsies arī Aminata.

Jaunais singls no 16. septembra pieejams lielākajās mūzikas straumēšanas platformās un dzirdams Latvijas radiostacijās. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu