No +5 līdz pat +25 grādiem - tuvākajās nedēļas Latvijā gaidāmi pamatīgi temperatūras kontrasti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mēneša izskaņā Latvija gaidāmi pamatīgi temperatūras kontrasti, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ja ap 20. septembri temperatūra varētu būt pat 8-10 grādus zemāka par normu, respektīvi, ap +5 grādiem dienas vidū, tad pēc 10 dienām gaidāma par 10-12 grādiem augstāka temperatūra par klimatisko normu, ap +25 grādiem.

Pirmdien Latvijā no jauna pieņemsies spēkā rietumu vējš, tā ātrums brāzmās daudzviet sasniegs 16-21 metru sekundē, stiprākās brāzmas gaidāmas nokrišņu mākoņu ietekmē valsts ziemeļaustrumu daļā.

Sinoptiķi prognozē, ka no rīta un vakarā daudzviet valstī, dienas laikā galvenokārt Vidzemē un Latgales ziemeļu pusē īslaicīgi līs, vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes un krusa.

Uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +13..+16 grādiem.

Rīgā gaidāms daļēji apmācies laiks, iespējams īslaicīgs lietus, rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 16 metriem sekundē un gaisa temperatūra sasniegs +16 grādus.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidrietumu mala. Atmosfēras spiediens Ziemeļvidzemē pazeminājies līdz 746 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu