Nīderlandes veikalu tīkls "Spar" reģistrējis divus zīmolus Lietuvā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

 Nīderlandes mazumtirdzniecības veikalu tīkls "Spar International" Lietuvā reģistrējis divus zīmolus "Eurospar" un "Interspar", vēstīja ziņu vietne "vz.lt".

"Spar International" atteicies sniegt komentārus par saviem plāniem Lietuvā. Tāpat komentārus nesniedza juristi, kas Lietuvas Valsts Patentu birojā Nīderlandes kompānijas vārdā iesniedza pieteikumus zīmola reģistrēšanai.

Kompānijai 48 valstīs ir 13 100 veikalu tīkls, kas strādā ar zīmoliem "Spar", "Spar Express", "Eurospar" un "Interspar". Kopumā tajos ik dienu tiek apkalpoti 13,5 miljoni pircēju.

Pērn "Spar International" ieņēmumi sasniedza 35,8 miljardus eiro, kas ir par 5,4% vairāk nekā 2017.gadā. Centrālajā un Austrumeiropā vien kompānijas ieņēmumi bija 5,8 miljardi eiro, kas ir par 15,8% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Iepriekš Lietuvā bija "Spar" veiklai, bet, kad 2002.gadā to operators "Baltic Food Holding" bankrotēja, veikalus pārdeva mazumtirdzniecības tīkliem "Iki" un "Norfa".

Lielākie mazumtirdzniecības veikalu tīkli Lietuvā ir "Maxima", "Iki", "Rimi", kā arī Vācijas zemo cenu veikalu tīkls "Lidl", kas darbību Lietuvā sāka 2016.gadā.

Nesen izskanēja, ka Krievijas veikalu tīkls "Svetofor" apsver iespējas sākt darbību Lietuvas tirgū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu