Dauddzīvokļu mājas būvniecībai pie Botāniskā dārza plāno izcirst 54 kokus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare/LETA

Rīgas dome aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par ieceri likvidēt 54 kokus Slokas ielā, teritorijā pie Botāniskā dārza, informēja pašvaldības pārstāve Dzintra Āboliņa.

Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija ir saņēmusi iesniegumus par 19 koku - sešu kļavu, piecu bērzu, septiņu apšu un vienas gobas - ciršanu Slokas ielā 43, kā arī par 35 koku - divu ievu, astoņu melnalkšņu, četru kļavu, vienas ošlapu kļavas, deviņu bērzu, vienas gobas, deviņu apšu un vienas zirgkastaņas - ciršanu Slokas ielā 45. Koku izciršana plānota saistībā ar daudzdzīvokļu mājas būvniecību.

Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli, komisija uzdevusi Rīgas pilsētas būvvaldei no 15.oktobra līdz 4.novembrim rīkot publisko apspriešanu par šo ieceri.

Kā atgādina Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR), viens būvniecības projekts, kurā bija plānots izcirst aptuveni 100 kokus šajā rajonā, jau tika atsaukts no iesniedzēju puses. 

"Tagad ir iesniegts jauns projekts, kurā cērtamo koku skaits ir samazināts. Ņemot vērā sabiedrības lielo interesi par teritoriju pie Botāniskā dārzā, komisija lēma rīkot jaunu publisko apspriešanu nevis divas nedēļas, bet gan trīs nedēļas ilgi, lai ikviens varētu izteikt savu viedokli," pauž politiķis.

Apstādījumu saglabāšanas komisija ir lūgusi koku ciršanas ierosinātājus saskaņot ar Rīgas pilsētas būvvaldi plakātus par publisko apspriešanu un līdz 14.oktobrim iesniegt tās būvvaldei, kā arī izvietot tos Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijā un pie nociršanai plānotajiem kokiem vai to tuvumā pie žoga Slokas un Kuldīgas ielas krustojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu