Kā tas ir - 15 gadu vecumā sparingā cīnīties pret Mairi Briedi?

CopyDraugiem X Whatsapp

Pašlaik 22 gadus vecie dvīņubrāļi Artjoms un Deniss Savdoni salīdzinoši nesen piedzīvoja debiju profesionālajā boksā, aizvadot dažas cīņas tepat Latvijā. TVNET sporta podkāsta "Čempionu brokastis" otrajā epizodē uz sarunu aicinājām Artjomu, kurš ir pusotru minūti vecāks par Denisu. Viņš dalījās ar savu pieredzi, cik grūti ir sevi pierādīt profesionālajā boksā.

View this post on Instagram

Team Savdons ?

A post shared by Artjoms Savdons (@artjoms.savdons) on

TVNET pavasarī jau rakstīja, ka dvīņubrāļi Savdoni devās uz Losandželosu, lai trenētos un mēģinātu sevi parādīt ietekmīgiem boksa cilvēkiem, kuri palīdzētu viņiem tikt pie cīņām ASV.

Lidmašīnas biļetes uz Losandželosu brāļiem apmaksāja Lietuvā dzimušais menedžeris Egiss Klimass, kurš strādā ar vairākiem Ukrainas bokseriem, tostarp arī ar pasaulslavenajiem Oleksandru Usiku un Vasiliju Lomačenko.

Amerikā brāļi pavadīja piecarpus mēnešus, tomēr pie cīņām viņiem neizdevās tikt, jo pasaulē zināmi promoteri pievērš uzmanību tikai tādiem bokseriem, kuriem ir olimpisko spēļu medaļas vai vismaz 10 profesionālas cīņas.

Artjoms sparingos ir aizvadījis treniņu cīņas pret Mairi Briedi, kā arī vairākiem citiem bokserim, kuri karjerā ir izcīnījuši pasaules čempiona jostas - Kšištofs Glovackis, Kšištofs Vlodarčiks (abi Polija), Denisu Ļebedevu (Krievija).

"Pirmo sparingu ar Mairi atceros, man tobrīd bija 15 vai 16 gadi. Mairis mani toreiz nosēdināja, trīs reizes sadeva pa aknu sparinga laikā," atceras Artjoms.

"Pēc tam ar Mairi esmu sparingojis vēl kādas 3 vai 4 reizes. Tad jau bija pavisam savādāk, man bija daudz lielāka pieredze. Tad gāja labi."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good work with the champ @mairisbriedis

A post shared by Artjoms Savdons (@artjoms.savdons) on

"Mairis ir ļoti izturīgs, viņam ir ļoti spēcīgs sitiens. Laba distances izjūta. Viņš kontrolē situāciju ringā," sacīja Artjoms.

Briedis pirmo profesionālo cīņu aizvadīja 24 gadu vecumā, Artjoms jau 20 gados, bet Deniss mazliet vēlāk, kad bija nosvinēta 21. dzimšanas diena.

Artjoms ir aizvadījis četras, bet Deniss trīs cīņas. Visus dueļus brāļi ir uzvarējuši, turklāt daži pretinieki viņiem ir bijuši ar krietni lielāku pieredzi.

Brāļi Losandželosā trenējās Krievijas bijušā boksera Romāna Karmazina paspārnē, kurš 2005. gadā Lasvegasā izcīnīja IBF pasaules čempiona jostu otrā pusvidējā svara kategorijā (līdz 69,9 kilogramiem).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Practice makes perfect #teamsavdons #losangeles #boxing

A post shared by Artjoms Savdons (@artjoms.savdons) on

Karjeras pirmās cīņas Artjoms aizvadījis pirmajā smagajā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), bet tagad viņš pāries uz zemāku kategoriju - pussmagais svars (līdz 79,4 kg).

Arī Deniss pāries uz zemāku kategoriju - no 79,4 kilogramiem uz otro vidējo svaru (76,2 kilogrami).

Kā brāļiem gāja Losandželosā un kādi ir viņu tālākie plāni profesionālajā boksā? Par to sīkāk var uzzināt šajā podkāstā.

Foto: Deniss Savdons, Oleksandrs Usiks un Artjoms Savdons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu