Kariņš: Man ir uzticība Pūcem par viņa spēju novadu reformu novest līdz galam (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzticas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem (AP) un viņa spējām līdz galam novest administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu.

Kā pirmdien pirms Sadarbības padomes sēdes žurnālistiem sacīja Kariņš, administratīvi teritoriālā reforma Latvijai ir nepieciešama. "Mēs visi gribam sakārtotu izglītības un veselības sistēmu, kas spēs nodrošināt kvalitatīvus pakalpojumus," teica premjers, piebilstot, ka minētās sistēmas var uzlabot, sakārtojot pašvaldību jautājumu.

Kariņa ieskatā Latvijā patlaban ir dažādas pašvaldības - gan lielas un spēcīgas, kas spēj nodrošināt kvalitatīvus pakalpojumus, gan arī tādas, kurām tas īsti neizdodas.

"Protams, ne visi ir apmierināti ar pārmaiņām, bet man ir uzticība Pūcem, ka viņš darbu izdarīs līdz galam," teica Ministru prezidents.

Premjers uzsvēra, ka administratīvi teritoriālās reformas īstenošanā valdība strādā kā komanda, turklāt vairākiem ministriem ir noteikta atbildība reformas kontekstā. "Valdībā ir ir kompetenti ministri, kas spēj virzīt darbu," vērtēja Kariņš.

Kariņš ieskatā Pūce sākto darbu pie administratīvi teritoriālās reformas veic labi, savukārt valstij jāturpina skaidrot tās detaļas un pamatot reformas nepieciešamību.

Vērtējot iemeslus Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) prasībai Pūcem demisionēt, Kariņš pauda, ka "nevēlas spekulēt par to, kāpēc viena vai otra organizācija pauž tādu vai šādu viedokli".

"Es varu paust valdības un savu viedokli - reforma ir nepieciešama. Ja mēs gribam dzīvot kā Ziemeļeiropā, mums ir jāsakārto sava sistēma," uzsvēra politiķis.

Kā ziņots, LPS pieprasa Pūces demisiju, tādējādi paužot neapmierinātību ar reģionālās reformas gaitu, šodien nolemts LPS ārkārtas sēdē.

Par šādu pieprasījumu balsojuši 90 sanāksmes dalībnieki, četri balsoja pret, bet divi atturējās.

Tāpat šādam pieprasījumam pievienots aicinājums Kariņam veidot darba grupu viņa vadībā, kurā strādātu LPS un citas ministrijas, tādējādi izstrādājot reģionālās reformas modeli, kas paredzētu apriņķu ieviešanu.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu