Junkera un Džonsona sarunas noslēdzas bez jūtama progresa (1)

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera un Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona sarunas pirmdien Luksemburgā noslēgušās, būtisku progresu nesasniedzot, liecina EK izplatītais paziņojums.

Junkers sacījis Džonsonam, ka tā ir Lielbritānijas "atbildība - nākt klajā ar juridiski darbotiesspējīgu risinājumu, kas būtu savietojams ar izstāšanās vienošanos", norādīja EK.

"Prezidents Junkers uzsvēra komisijas pastāvīgo vēlmi un atvērtību tam, lai izvērtētu, vai šādi priekšlikumi atbilst [tā dēvētajam Ziemeļīrijas robežas] pagaidu risinājumam. Šādi priekšlikumi pagaidām nav izteikti," teikts paziņojumā.

Pusdienu laikā notikušās sarunas bija iespēja "rezumēt" patlaban ekspertu līmenī notiekošās sarunas, kā arī "diskutēt par nākamajiem soļiem", norādīja EK, piebilstot, ka oktobrī gaidāmais Eiropas Savienības (ES) samits būs "svarīga robežzīme".

Pārējās 27 ES valstis "saglabā vienotību", teikts paziņojumā.

Džonsons un Junkers bijuši vienisprātis, ka "Brexit" sarunas "jāpadara intensīvākas", amatpersonu sanāksmes rīkojot katru dienu, pirmdien pavēstīja Dauningstrīta.

Džonsons sarunās Junkeram norādījis, ka nelūgs pagarināt "Brexit" termiņu pēc 31.oktobra.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu