Ukrainā nodedzināta Nacionālās bankas eksprezidentes māja (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainā netālu no galvaspilsēta Kijevas pirmdienas vakarā nodedzināta Ukrainas Nacionālās bankas bijušās prezidentes Valērijas Hontarevas māja, pavēstīja policija. Šis ir jau trešais biedējošais incidents, ko nācies piedzīvot bijušajai baņķierei.

Uzsākta izmeklēšana par iespējamu ļaunprātīgu dedzināšanu, paziņojumā otrdien apliecināja policija.

Hontareva pati apgalvo, ka Ukrainas oligarhs Ihors Kolomoiskis viņai draudējis. Kolomoiskis 2016.gadā - laikā, kad centrālo banku vadīja Hontareva -, valdībai veicot nacionalizāciju, zaudēja savu banku "PrivatBank".

Hontarevai, kas šobrīd ir vecākā zinātniskā līdzstrādniece Londonas Globālās politikas institūtā, augusta beigās uztriecās automašīna, bet vēl pirms mēneša Kijevā tika aizdedzināts auto, kas bija reģistrēts uz viņas meitas vārda.

Kolomoiskis iepriekš publiski solījis nosūtīt lidmašīnu uz Londonu, lai nogādātu Hontarevu Ukrainā. Viņš gan noliedz, ka būtu iejaukt uzbrukumos.

Kolomoiskis uzstāj - viņa izteikumi par gatavību sniegt "palīdzību" Hontarevai, lai viņa varētu atgriezties dzimtenē, nav draudi.

Kā tviterī norādīja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska preses sekretāre Jūlija Mendele, prezidents "sagaida, ka atbildīgie dienesti šīs provokācijas izmeklēs iespējami drīz".

Ļaunprātīgas dedzināšanas gadījumam jākļūst par tiesībsargājošo dienestu prioritāti, norādīja Mendele.

Pirms nokļūšanas aprīlī prezidenta amatā Zelenskim aktiera karjeras gaitā bijuši darījumi ar Kolomoiska mediju uzņēmumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu