"Capitals" hokejists: Kuzņecova diskvalifikācija ir mana iespēja

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Treviss Boids (no labās) un Teodors Bļugers
Treviss Boids (no labās) un Teodors Bļugers Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas "Capitals" hokejists Treviss Boids uzskata, ka krievu uzbrucēja Jevgēņija Kuzņecova diskvalifikācija ir viņa iespēja treneriem apliecināt savas prasmes. 

NHL par kokaīna lietošanu Kuzņecovam piespieda trīs spēļu diskvalifikāciju un viņam būs jāizlaiž pats 2019./2020. gada regulārā čempionāta sākums. 

"Nevēlos, lai atkārtotos pagājušās sezonas situācija. Negribu izkrist no sastāva, pēc tam atkal spēlēt trīs mačus, tad izlaist četrus un tad atkal piedalīties divās spēlēs. Gribu spēlēt katru spēli," izdevumā "The Washington Post" citēts Boids. 

Iepriekšējā regulārajā turnīrā 26 gadus vecais Boids laukumā devās 53 spēlēs, izceļoties ar pieciem vārtu guvumiem un 15 rezultatīvām piespēlēm. 

"Nenovēlu nevienam diskvalifikāciju, īpaši savā komandā. Man patīk Kuzja (Kuzņecova iesauka) - viņš ir viens no jautrākajiem puišiem mūsu komandā. Bet man šī diskvalifikācija nozīmē iespēju. Pirmajās trijās sezonas spēlēs ceru parādīt visu, uz ko esmu spējīgs. Ja man radusies šāda situācija, tad tā ir jāizmanto," sacīja Boids. 

Iepriekš Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) Kuzņecovu diskvalificēja uz četriem gadiem. Šā gada pasaules hokeja čempionātā veiktajās dopinga pārbaudēs viņa organismā tika konstatētas kokaīna pēdas, kas saskaņā ar Starptautiskās antidopinga aģentūras (WADA) kodeksu ir aizliegto vielu sarakstā. 

Kokaīns Kuzņecova organismā konstatēts šā gada 26. maijā Bratislavā, kad Krievijas hokeja izlase aizvadīja cīņu par bronzas medaļām ar Čehijas valstsvienību. 

Vēlāk Kuzņecovs savu vainu atzina un prasīja piedošanu, solot atgūt savu reputāciju. 

Diskvalifikācija šobrīd 27 gadus vecajam Kuzņecovam būs spēkā līdz 2023. gada 12. jūnijam. Līdz tam viņš IIHF organizētajās un pārraudzītajās sacensībās nevarēs piedalīties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu