Policija aizturējusi otro aizdomās par zelta poda zādzību no Čērčila dzimtās mājas (2)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Policija aizturējusi otro aizdomās turamo saistībā ar sestdien notikušo zelta tualetes poda zādzību no mākslas izstādes Lielbritānijas Blenemas pilī, kur dzimis Vinstons Čērčils.

Temzas ielejas policija paziņoja, ka aizturējusi 36 gadus vecu vīrieti aizdomās par līdzdalību zādzībā un viņš uz izmeklēšanas laiku atbrīvots

Sestdien policija saistībā ar zādzību no 18.gadsimta aristokrātiskā nama Oksfordšīrā aizturēja 66 gadus vecu vīrieti.

Abiem aizdomās turamajiem apsūdzības nav izvirzītas un viņu identitātes netiek atklātas.

Zagļu banda ielauzās pilī naktī uz sestdienu un nozaga 18 karātu zelta tualetes podu, applūdinot Pasaules mantojuma sarakstā ietverto īpašumu.

Nozagtais mākslas darbs bija savienots ar ēkas kanalizācijas sistēmu, tādēļ zādzības rezultātā tika nodarīts būtisks kaitējums un appludināšana.

Darba kārtībā esošais zelta klozetpods, kam itāļu mākslinieks Maurīcio Katelans devis nosaukumu “Amerika”, novērtēts miljons dolāru vērtībā. Ceturtdien Blenemas pilī tika atklāta Katelana darbu izstāde.

Blenemas pilī zelta tualetes pods bija apskatāms istabā blakus tai, kurā 1874.gada 30.novembrī dzimis Čērčils. Bija plānots, ka pilī tas apskatāms būs līdz 27.oktobrim.

Pods reiz bija apskatāms Ņujorkas Gugenheima muzejā, un tas tika piedāvāts ASV prezidentam Donaldam Trampam, kurš no muzeja vēlējās aizņemties Vinsenta van Goga gleznu "Ainava ar sniegu" savām Baltā nama privātajām telpām.

Blenemas pils ir UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Tajā mīt 12.Mārlboro hercogs ar ģimeni.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu