Rīgā spēlfilmas "Jelgava '94" pirmizrāde

CopyDraugiem X Whatsapp
"Jelgava '94"
"Jelgava '94" Foto: publicitātes

18. septembrī Rīgā pirmizrādi piedzīvos pēc Jāņa Joņeva romāna "Jelgava 94" tapusī spēlfilma "Jelgava 94", informē filmas komunikācijas konsultante Alise Podniece.

"Filmas stāsta centrā ir 14 gadus vecais Jānis - Jelgavas puika ar "zubra" līmeņa mācību sasniegumiem, kurš cenšas būt neviena nepamanīts. Tomēr iemīlēšanās klasesbiedrenē Kristīnē un nejauši iegūtie draugi Nāve un Zombis neatgriežami aizsāk jaunu lapaspusi Jelgavas tīneidžera dzīvē - ir jāspēlē grupā, jāklausās metāls, vajadzīgas īstās drēbes un galu galā līdz asarām jānoved skolotāji un vecāki. Tas ir laiks, par kuru pieaugot, ļoti iespējams būs kauns, bet tikpat iespējams tas izrādīsies pats labākais dzīves periods," filmu aprakstīja tās veidotāji.

Foto: Kadri no filmas.

Filmas stāsts risinās uz 1994. gada notikumu fona - cietumnieku izbēgšana Jelgavā, mūzikas ierakstu nelegālais tirgus, Kurta Kobeina nāve.

Filmas režisors ir Jānis Ābele, scenārija autors - Matīss Gricmanis, operators - Aigars Sērmukšs, mākslinieks - Aivars Žukovskis, producente - Antra Cilinska.

Šī būs debijas filma jaunajiem aktieriem Bruno Biteniekam, Aleksim Tauriņam, Endijam Žukam un Elizabetei Zviedrei, bet filmā piedalās arī tādi pazīstami aktieri kā Andris Keišs, Guna Zariņa, Ieva Puķe, Kaspars Gods, Māra Ķimele, Elīna Vaska, Jānis Jarāns un citi.

Noskaties filmas "Jelgava 94" reklāmas rullīti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu