Novembrī pie skatītājiem nonāks jauns HBO seriāls "Tumšās matērijas"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Tumšās matērijas"
"Tumšās matērijas" Foto: publicitātes/HBO

Rakstnieka Filipa Pulmana (Philip Pullman) triloģija "Tumšās matērijas" (His Dark Materials) ir viens no pasaulē slavenākajiem fantāzijas literatūras darbiem, ko jau novērtējušas vairākas paaudzes. Izklaides satura milzis HBO sadarbībā ar kanālu BBC ir uzņēmis seriālu pēc šo grāmatu motīviem, un pirmizrādi jaunais fantāzijas seriāls piedzīvos 4. novembrī.

Latvijā seriālu demonstrēs LMT mājas viedtelevīzija. Galvenajās lomās – Džeimss Makavojs, Ruta Vilsone, Vils Kīns, kā arī citi populāri un nozīmīgus apbalvojumus guvuši aktieri.

“HBO saturā vienmēr īpaša vieta bijusi fantāzijas pasaulēm – te atliek vien pieminēt kaut vai episki grandiozo seriālu Troņu spēle, kas noslēdzās pavasarī, kā arī rudenī gaidāmo jauno izklaides produktu, supervaroņiem veltīto seriālu Sargi. Arī Pulmana triloģijas "Tumšās matērijas" ekranizācija ir vērienīgs projekts, kas liks aizrauties elpai gan lieliem, gan maziem skatītājiem. Krāšņās ainas, spraigais sižets un izcilie specefekti izvedīs cauri fantāzijas multiversam, kurā brīnumi ir ikdiena un cilvēku dvēseles staigā viņiem līdzās pūkainu zvēriņu izskatā. "Tumšās matērijas" ir ambiciozs augstākās raudzes seriāls, kas tiek uzskatīts par vienu no 2019.gada fantāzijas žanra notikumiem,” norāda LMT mājas viedtelevīzijas satura eksperte Anna Rozenvalde.  

"Tumšās matērijas"
"Tumšās matērijas" Foto: HBO/publicitātes

Seriāls "Tumšās matērijas" vēsta par kādu drosmīgu meiteni Līru Blekvelu, kura ceļo starp pasaulēm sava mazā “dēmona” pavadībā, lai glābtu savus tuvākos, tostarp nozagtus bērnus. Līra iepazīst visdažādākās zemes, sadraudzējas ar bruņotiem lāčiem un izaicinošiem klaidoņiem, labām raganām un dažādiem ļaundariem, kā arī mēģina atrisināt mistēriju par savu izcelsmi. Turklāt pāri visam klājas “putekļi” – īpaša substance, kas piešķir pasaulei jaunas dimensijas.

"Tumšās matērijas"
"Tumšās matērijas" Foto: HBO/publicitātes

Britu rakstnieka Filipa Pulmana triloģija "Tumšās matērijas" tika izdota 20. gadsimta 90. gados, un jau uzreiz ieņēma stabilu vietu bērniem un jauniešiem paredzētās literatūras plauktos. BBC lielās lasīšanas maratonā tā ieņēma trešo vietu starp iemīļotākajām grāmatām – tūlīt aiz Džona R.R.Tolkīna fantāzijas romāna "Gredzenu pavēlnieks" un Džeinas Ostinas romāna "Lepnums un aizspriedumi". Grāmatu triloģija saņēmusi arī neskaitāmus citus apbalvojumus. Grāmatas izdotas arī latviešu valodā, savukārt triloģijas pirmā grāmata "Zelta kompass" piedzīvoja arī ekranizāciju Holivudā.

Seriāla "Tumšās matērijas" reklāmas rullītis.

Starp galveno lomu atveidotājiem – britu aktrise Ruta Vilsone, kas saņēmusi Golden Globe kā labākā aktrise par lomu seriālā "Afēra" (Affair), skotu aktieris Džeimss Makavojs, kurš ne vien saņēmis neskaitāmas kino balvas un nominācijas, bet ir labi pazīstams ar savām lomām filmās "X-cilvēki" (X-men), "Piedošana" (Atonement), "Zaņķis" (Filth) un citās. Savukārt galvenās lomas atveidotāja Dafne Kīna savu kinematogrāfa pieredzi guvusi X-cilvēku sērijas filmā "Logans" (Logan), kā arī piedalījusies seriālā "Bēgļi" (Refugees).

"Tumšās matērijas"
"Tumšās matērijas" Foto: HBO/publicitātes

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu