Dienvidkoreja izslēdz Japānu no uzticamo tirdzniecības partneru saraksta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Trešdien spēkā stājies Dienvidkorejas lēmums izslēgt Japānu no uzticamo tirdzniecības partneru saraksta, ņemot vērā līdzīgu rīcību no Tokijas puses.

Tādējādi tagad Dienvidkorejas uzņēmumiem, kas uz Japānu eksportē stratēģiskas nozīmes preces, nāksies apstiprinājuma saņemšanai iesniegt lielāku dokumentu daudzumu un apstiprinājuma saņemšana ilgs aptuveni 15, nevis piecas dienas, kā līdz šim, vēsta ziņu aģentūra "Yonhap", atsaucoties uz Dienvidkorejas Tirdzniecības ministrijas paziņojumu.

Pirmo reizi par šādu lēmumu Seula paziņoja augusta sākumā pēc tam, kad līdzību lēmumu bija pieņēmusi Tokija. Japānas lēmums izslēgt Dienvidkoreju no uzticamo tirdzniecības partneru saraksta stājās spēkā augusta nogalē.

Tāpat Dienvidkoreja nolēmusi ar Japānu izbeigt izlūkošanas informācijas apmaiņas līgumu. 

Diplomātisko nesaskaņu pamatā starp abām valstīm ir kompensācijas, ko pieprasījusi Seula par dienvidkorejiešiem, kuri Otrā pasaules kara laikā bija spiesti strādāt Japānas uzņēmumu labā.

Japāna gan iepriekš uzsvērusi, ka lēmums attiecībā uz Dienvidkorejas izslēgšanu no uzticamo tirdzniecības partneru saraksta saistīts ar nacionālo drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu