NBA zvaigzne Karijs plāno pārstāvēt ASV izlasi Tokijas olimpiskajās spēlēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Stefans Karijs
Stefans Karijs Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Stefans Karijs plāno pārstāvēt ASV valstsvienību 2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs, vēsta ESPN.

Nesen aizvadītajā Pasaules kausa izcīņā pieckārtējā pasaules čempione ASV izlase ieguva tikai 7. vietu. Valstsvienībai šajā turnīrā nepalīdzēja lielākās amerikāņu basketbola zvaigznes.

ASV izlase Pasaules kausā gan nopelnīja ceļazīmi uz 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu turnīru. Karijs intervijā ESPN apliecināja, ka viņš nākamgad vēlas spēlēt valstsvienībā. "Tāds ir plāns, protams."

Pašlaik 31 gadu vecais Karijs ir trīskārtējs NBA čempions ar Goldensteitas "Warriors" komandu. ASV izlases sastāvā viņš divreiz ir kļuvis par pasaules čempionu (2010. un 2014. gadā), taču viņš nespēlējis olimpiskajās spēlēs.

"Noteikti vēlos doties. Nekad neesmu bijis olimpiskajā komandā. Vēlos iegūt šādu pieredzi. Cerams, ka tas notiks nākamgad," sacīja Karijs, kurš 2015. un 2016. gadā saņēma NBA regulārā čempionāta sezonas vērtīgāko spēlētāju.

2020. gada Tokijas olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā piedalīsies 12 komandas, no kurām 8 dalībnieces šobrīd jau ir zināmas - mājiniece Japāna, ASV, Argentīna, Austrālija, Nigērija, Irāna, Spānija un Francija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu