Tonnām smagi psihotropo vielu izejmateriāli: VID atklāj iespaidīgu kontrabandu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2019.gada septembrī uzsākusi kriminālprocesu par vairāk nekā trīs tonnu narkotisko vai psihotropo vielu izgatavošanai paredzēto izejmateriālu (prekursoru) kontrabandu, informēja VID.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes (NMPP) darbinieki, pārbaudot tās rīcībā esošo informāciju, atklāja mēģinājumu Latvijā no Ķīnas ievest lielu daudzumu ķīmisko prekursoru 1-fenil-2-propanons jeb BMK. Šī viela tiek izmantota narkotiskās vielas - amfetamīna un metamfetamīna - ražošanai. Viela Latvijā nonākusi, izmantojot aviopārvadājumus.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros VID NMPP darbinieki veica kratīšanas iesaistīto personu dzīvesvietās un noliktavās Rīgā un Salaspilī. Kratīšanu laikā noliktavās tika atrastas un izņemtas 3,3 tonnas prekursoru, kas satur BMK un piecas mucas (kopā 1000 litru) ar ķīmisku vielu - nātrija hidroksīda ūdens šķīdumu. Izņemto prekursoru aptuvenā tirgus cena ir deviņi miljoni eiro. 

Foto: VID

Aizturēto personu dzīvesvietās atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi pierādījumi - skaidra nauda 34 500 eiro apmērā, 1000 norvēģu kronas, portatīvie datori, navigācijas sistēmas, kā arī 10 mobilie telefoni un SIM kartes.

Foto: VID

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 190.1 panta 3.daļas preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai un 2531. panta 3.daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu. Kriminālprocesā tika aizturētas trīs personas.

Izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju VID nesniedz.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu