Sēņu sezona atklāta! Kur un kā pareizi mežā novietot auto? (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Klāt rudens un liela daļa, ja pat ne lielākā daļa ļaužu vismaz kaut reizi dosies mežā lasīt sēnes. Un dosies kā nu kurš - ar vilcienu, kājām, motociklu, velosipēdu vai auto.

Kāda japāņu meitene, kas kādu laiku nodzīvojusi Latvijā, novērojusi, ka latviešu spilgtākās īpašības ir: kurināt ugunskurus, kur pagadās, peldēties, kur pagadās, un iet lasīt sēnes, kur pagadās, stāsta TV raidījuma Zebra vadītājs Pauls Timrots. Bet, kur atstāt mašīnu, dodoties lasīt sēnes?

Aprunājoties ar likuma sargiem, ir skaidrs, ka pirmais no punktiem, kas jāievēro autovadītājam, iebraucot mežā, ir tāds: satiksmes noteikumi arī tur ir satiksmes noteikumi. Tātad, ja mežā kāda zīme rāda, ka nevar braukt vai apstāties, tad arī nevar.

Tāpat jāatceras, ka jābūt uzmanīgiem ar automobiļa novietošanu. Jo braukt var tikai pa ceļu vai brauktuvi, bet novietot auto ārpus ceļa vai brauktuves ir aizliegts. Tāpat autovadītājiem īpaši jāpievērš uzmanība īpašajām norādēm, vai konkrētais mežs nav aizsargājama zona vai dabas parks. 

Galvenais iemesls, kādēļ noteikti šādi ierobežojumi, ir mūsdienu automašīnu uzbūves īpatnības. Proti, vairums auto ir aprīkoti ar katalizatoriem, bet tie sekmīgi darbojas pie apmēram 800 grādiem pēc Celsija. Ja ar šādu priekšmetu zem mašīnas iebrauc sausā zālē vai sūnās, var nodegt ne tikai mežs, bet arī pats auto.

Visbeidzot vēl viens padoms no raidījuma Zebra: pirms došanās mežā vēlams savās viedierīcēs saglabāt sava auto atrašanās vietu, lai to pēcāk varētu atrast. Un, lai nebūtu nepatīkamu pārsteigumu, kad jādodas no meža ārā, viedierīce un arī mašīnas atslēgas jānoglabā tādā sava apģērba vai palīgaprīkojuma vietā, no kuras tās nevar izkrist.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu