Neilands triumfē "60th Grand Prix de Wallonie" viendienas sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krists Neilands
Krists Neilands Foto: Israel Cycling academy komandas arhīvs

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no kontinentālās komandas "Israel Cycling Academy" trešdien izcīnīja uzvaru "60th Grand Prix de Wallonie"  viendienas sacensībās.

(Papildināts viss teksts.)

Sportistiem trešdien bija jāveic 205,9 kilometrus gara distance ar dažiem pauguriem. Visātrāk to paveica Neilands, kurš finišēja ar laiku četras stundas 57 minūtes un sešas sekundes. Latvietis finišā iebrauca lepnā vientulībā. Neilands arī nopelnīja 125 UCI punktus.

Otrais, līderim zaudējot divas sekundes, palika beļģietis Jaspers Stujvens ("Trek - Segafredo"), bet trešo vietu izcīnīja viņa tautietis Jaspers De Bujsts ("Lotto Soudal"). 

Šajā braucienā piedalījās arī Toms Skujiņš ("Trek - Segafredo"), kurš Neilandam zaudēja divas minūtes un astoņas sekundes, ieņemot 58.vietu.

Neilandam šis bija devītais panākums karjerā, bet jau piektais šosezon. Neviens Latvijas sportists šo sacensību vēsturē ne reizi nav iebraucis labāko trijniekā. Neilands šosezon triumfēja Ungārijas tūrē un bija piektais vienā no "Giro d'Italia" velobrauciena posmiem, kā arī iekļuva kopvērtējuma trijniekā sacensībās Spānijā un Norvēģijā.

Iepriekš jau ziņots, ka viņš būs viens no Latvijas pārstāvjiem septembra pēdējās nedēļās gaidāmajā pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā, kurā startēs arī Skujiņš un Emīls Liepiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu