Vīrietis Purvciemā divām automašīnām pārdur riepas un nekavējoties tiek aizturēts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Naktī uz trešdienu, 18. septembri, pulksten 04.40 kāds vīrietis atbraucis uz mājām Purvciemā un pagalmā novietojis savu transportlīdzekli. Pēc mirkļa automašīnas saimnieks izdzirdējis, ka no spēkrata riepām iziet gaiss. Pienācis klāt pie mašīnas, viņš pamanījis, ka ir pārdurtas tā riepas un no automašīnas puses dodas prom nepazīstams vīrietis. Automašīnas īpašnieks piezvanīja Valsts policijai un pats tikmēr, neko nesakot, sekojis iespējamam ļaundarim.

otikuma vietā nekavējoties ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes patruļpolicisti, kuri turpat netālu aizturēja iespējamo riepu dūrēju – 1981. gadā dzimušu vīrieti, kuram nav pastāvīgas dzīvesvietas. No vīrieša tika izņemts nazis, ar ko viņš, iespējams, sabojājis riepas divām automašīnām. Persona tika nogādāta policijas iecirknī.

Aizturētais iepriekš nav sodīts par krimināliem noziegumiem, bet nonācis policijas redzeslokā tikai par administratīviem pārkāpumiem - alkohola lietošanu sabiedriskā vietā un dzīvesvietas nedeklarēšanu.

Aizturētais savu rīcību paskaidroja ar to, ka pirms dažām dienām viņam bijis konflikts ar vīrieti, kurš uz šo vietu atbraucis ar automašīnu un aizrādījis, lai nesēž pie atkritumu konteineriem. Šis aizrādījums aizvainojis vīrieti. Lai gan viņš neatcerējās, kuras automašīnas šoferis bija izteicis aizrādījumu, viņš sadūris riepas divām automašīnām.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta – par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā un tuvākajās dienās tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu šai personai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu