Jemenas hutiešu nemiernieki draud uzbrukt mērķiem AAE

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/Scanpix

Jemenas šiītu hutiešu nemiernieki trešdien paziņojuši, ka identificējuši vairākus objektus Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) kā iespējamos mērķus.

Hutieši paziņoja, ka tikai viens viņu uzbrukums AAE izmaksātu ļoti dārgi.

"Šodien un pirmo reizi mēs paziņojam, ka mums ir desmitiem mērķu (..) AAE, daži ir Abū Dabī un uzbrukumi var notikt jebkurā laikā," pavēstīja nemiernieku pārstāvis Jahja Saria.

AAE piedalās Saūda Arābijas vadītajā kampaņā pret hutiešiem Jemenā.

Saria sacīja, ka hutiešiem ir jauni droni, kas darbojas ar parastajiem un reaktīvajiem dzinējiem un var sasniegt mērķus dziļi Saūda Arābijā.

Jemenas šiītu hutiešu nemiernieki ir uzņēmušies atbildību par sestdien notikušajiem dronu triecieniem Saūda Arābijas naftas rūpniecības objektiem un draudējuši uzbrukumus turpināt.

Nemiernieki paziņoja, ka uzbrukumi ir "legāla atbilde" uz Saūda Arābijas vadīto militāro kampaņu pret hutiešiem Jemenā. Taču ASV uzskata, ka hutiešiem nav pa spēkam pašiem veikt šāda mēroga uzbrukumus un patiesā atbildīgā ir Irāna.

Arī Saūda Arābijas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis šodien paziņoja, ka uzbrukumos izmantotie droni nevarēja atlidot no Jemenas un hutieši piesedz Irānu.

Hutiešu pārstāvis sacīja, ka droni izlidojuši no trim atsevišķām vietām un uzbrukumos izmantoti arī droni ar reaktīvajiem dzinējiem. Šie droni devuši galvenos triecienus, bet pārējie esot izmantoti ienaidnieka apmulsināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu