"Ķīnas Nesija" izrādās vien upē dreifējošs gaisa spilvens

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Ķīnā par jaunāko sociālo tīklu sensāciju kļuvuši video ar dīvainu "radību", kas vairākkārt novērota Jandzi upē. Sākās minējumi: tā varētu būt milzu ūdensčūskas mugura vai varbūt piesārņojuma dēļ upē radies mutants. Patiesība izrādījās krietni piezemētāka - izrādās, "Ķīnas Nesija" ir tikai gaisu izlaidis drošības spilvens, vēsta "The Guardian".

Videoklipi no Jandzi upes posma Hubei provincē Ķīnas sociālajos tīklos parādījās piektdien. Tie skatīti vairāk nekā 32 miljonus reižu, piesaistot pat Ķīnas komunistiskās partijas laikrakstu un televīzijas kanālu uzmanību.

Kamēr sociālajos tīklos mutuļoja visdažādākie minējumi, Ķīnas zinātnieki skeptiski raudzījās uz iespēju, ka "briesmonis" varētu piederēt kādai līdz šim nezināmai sugai. Visticamāk, tā vienkārši ir ļoti branga ūdensčūska, viņi norādīja.

Tomēr nevienam galu galā nebija taisnība. Otrdien ostas darbinieki no ūdens izcēla melnu rūpnieciska pielietojuma gaisa spilvenu, kura garums bija ap 20 metriem. Vietējos medijos parādījušās arī fotogrāfijas ar līdzīgu objektu, kas bija izskalots netālu no vietas, kur tika novērota "Ķīnas Nesija".

Jandzi, kuras krastos atrodas daudzas rūpnieciskās ražotnes, ir viena no piesārņotākajām pasaules upēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu