Sibīrijā aizturēts šamanis, kurš kājām gāja uz Maskavu "aizdzīt Putinu" (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Uz Burjatijas un Irkutskas apgabala robežas Sibīrijā aizturēts Jakutijas šamanis Aleksandrs Gabiševs, kurš jau pusgadu ar kājām iet uz Maskavu, lai veiktu Krievijas prezidenta Vladimira Putina “izdzīšanas rituālu”, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā izdevuma “Znak.com” pavēstījis viens no šamaņa līdzgājējiem, viņš aizturēts brīdī, kad viņš bija iekārtojās uz nakšņošanu netālu no šosejas pa kuru viņš un vairāki viņa līdzgaitnieki iet uz Maskavu.

“Atbrauca divi autobusi, savāca mantas un aizveda [Burjutijas galvaspilsētas] Ulanudes virzienā,” norādīja šamaņa līdzgaitnieks.

Viņš pauda viedokli, ka pret Gabiševu varētu būt ierosināta krimināllieta par radikālas biedrības izveidošanu.

Savukārt kā vēsta izdevums “Taiga.info”, šamani aizturējušie cilvēki nemaz nav stādījušies priekšā. Viņi bija bruņoti.

Izdevums “Novaja Burjutija” ziņoja, ka Gabiševu varētu būt aizturējuši Čitas apgabala varas iestādes saistībā ar šā gada jūlijā notikušo nesankcionēto mītiņu, ko Čitā sarīkoja Gabiševs.

Tikmēr Burjatijas policija ir apstiprinājusi Gabiševa aizturēšanu. Kā informēja Burjatijas Iekšlietu ministrija, Gabiševs Jakutijā atrodoties meklēšanā par nozieguma izdarīšanu. Kādu tieši noziegumu Gabiševs esot izdarījis, netiek precizēts.

Sagaidāms, ka Gabiševs drīzumā ar lidmašīnu tiks nogādāts Jakutskā.

Ceļu uz Maskavu Gabiševs sāka šā gada martā. Gabiševs ceļā vilka līdzi ratiņus, kuros ir saliekama jurta, guļammaiss un krāsniņa. Dienā viņš veica aptuveni 20 kilometrus.

“Aizdzīt Putinu vajag – un viss. [..] ja vajadzēs, arī spēku lietosim,” iepriekš izteicies šamanis.

Maskavu viņš plānoja sasniegt 2021.gadā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu