Apstiprina grozījumus, kas ļaus tiesībsargu mācībām piesaistīt ASV atbalstu divu miljonu eiro apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeima galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumu Latvijas valdības un ASV valdības 2004.gada līgumā par sadarbību tiesībaizsardzības jomā, informēja parlamenta Preses dienestā.

Atbilstoši līguma grozījumam ASV valdība plāno atvēlēt finanšu līdzekļus aptuveni divu līdz divarpus miljonu dolāru (1,81 līdz 2,26 miljonu eiro) apmērā apmācību sniegšanai Latvijas tiesībsargājošam iestādēm, piesaistot ASV puses ekspertus.

Apmācības tiks sniegtas tiesnešiem, izmeklēšanas iestāžu, prokuratūras un citu iestāžu ekspertiem, kuru darbība saistīta ar korupcijas un nelegāli iegūtu līdzekļu legalizācijas, kā arī starptautisko finanšu un ekonomisko noziegumu novēršanu.

"Pieņemtais līguma grozījums veicinās ciešāku divpusējo sadarbību ar ASV, kā arī ir būtisks, lai cīnītos pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu. Tāpat tas ļaus Latvijā ieviest "Moneyval" sniegtās rekomendācijas, ceļot Latvijas iestāžu kapacitāti cīņā pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, korupciju un pārnacionālo noziedzību," sacīja par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (VL-TB/LNNK).

Grozījumi līgumā izstrādāti, atsaucoties uz ASV iniciatīvu turpināt sadarbību, kas sākta 2001. un 2004.gadā, noslēdzot starpvaldību līgumus ar mērķi sadarboties tiesībsargājošo iestāžu darbinieku kapacitātes stiprināšanas un profesionālās pilnveidošanas jomā, teikts likumprojekta anotācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu