Ieskats Toma Treiņa iestudētajā komēdijā "Pēdējais salmiņš"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas Nacionālajā teātrī jaunais režisors Toms Treinis ir iestudējis Ivo Brieža lugu “Pēdējais salmiņš”. Pirmizrāde 19. septembrī. Aplūko foto no izrādes! 

Karā starp konvencionālo un netradicionālo medicīnu uzvarētāju nav, jo “frontes līnija” vijas cauri ikvienam, kurš saskaras ar jautājumu “būt vai nebūt”. To, kurā pusē nostājies tu pats, nav nemaz tik viegli saprast.

Dzīvē ir situācijas, kad cilvēks kā slīcējs ir gatavs ķerties pie jebkā, pie pēdējā salmiņa, un “salmiņu” piedāvājumu mūsdienās netrūkst. Tējiņas, masāža, hipnoze, dēles un vardes, lūgšanas un buramvārdi, vai mūsu izrādes harizmātiskā dziednieka Voldemāra (viņa prototips ir odiozais krievu izgudrotājs Ivans Kuzņecovs) izgatavotais adatu tepiķītis. Tas, vai šie brīnumlīdzekļi patiešām glābj, vai arī tā ir laimīga sakritība, bet varbūt tikai placebo efekts, vai pat kaitējums, pagaidām neteiksim, taču viens ir skaidrs - lai gan tas ir smieklīgi, tas ir ļoti nopietni.

Lomās: Lāsma Kugrēna, Marija Bērziņa, Ilva Centere, Ainārs Ančevskis, Jānis Āmanis un Arturs Krūzkops. Scenogrāfe Kristina Rezvohh, kostīmu māksliniece Marta Mielava, gaismu mākslinieks Toms Streilis, videomākslinieks Toms Zeļģis.

Lugas autors Ivo Briedis dzimis 1968. gadā, beidzis LKA pirmo dramaturgu un scenāristu kursu pie Laura Gundara. Ir vairāku kinoscenāriju autors (animācijas filmas “Seja”, “Norīt krupi” (atlasīta Kannu kinofestivāla īsfilmu konkursam, trīs Grand Prix animācijas filmu festivālos)), režisors un scenārija autors animācijas filmai “Laiks iet” un spēlfilmai “Filma”.

Sarakstījis arī vairākas lugas teātrim “The Film”, “Gaisa ceļi”, “Renesanse”, "Fiction Impossible/Fikcija nav iespējama"; radiolugas – “Pulss” un “Viena nakts jauna vīrieša dzīvē”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu