Viļņas Starptautiskais dokumentālo filmu festivāls aicina uz Herca Franka filmām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: www.kinomuzejs.lv

Lietuvas galvaspilsētas kino centrā "Skalvija" ceturtdien sācies 16.Viļņas Starptautiskais dokumentālo filmu festivāls, kurā īpaša uzmanība šogad pievērsta Herca Franka filmām.

Režisora darbu retrospekcijā skatītājiem tiks piedāvāta viņa visslavenākā filma "Vecāks par desmit minūtēm" un vēl septiņi kinodarbi.

Viļņas festivāla pamatprogrammas caurviju tēma šoreiz ir brīvs un neatkarīgs pasaules cilvēks. Viena no šādām filmām - "Nijole" - veltīta Kolumbijā dzīvojušajai lietuviešu māksliniecei Nijolei Šivickas, bijušā šīs valsts galvaspilsētas Bogotas mēra, matemātiķa un filozofa Antana Mockus mātei. Lai prezentētu šo filmu, Viļņā ieradies arī pats Mockus.

Īpaša programma būs veltīta arī šā gada sākumā Ņujorkā mirušajam lietuviešu režisoram, māksliniekam un dzejniekam, par avangarda kino krusttēvu dēvētajam Jonam Mekam.

Vēl viena programma atskatīsies uz "Baltijas ceļa" trīsdesmito gadskārtu, piedāvājot iepazīties ar šim tematam veltītajām  latviešu, lietuviešu un igauņu filmām. Visas šīs programmas filmas varēs noskatīties par brīvu.

Šogad festivālā pirmo reizi tiks izrādīti arī studentu darbi. Konkursa programmā varēs noskatīties divu augstskolu - Lietuvas mūzikas un teātra akadēmijas un Prāgas kinoskolas FAMU - studentu dokumentālās filmas.

Viļņā festivāls turpināsies no 19. līdz 29. septembrim, Kauņā - no 23. līdz 25. septembrim, bet Klaipēdā - no 1. līdz 3. oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu