Bergmanis pieļauj, ka baumas par "Saskaņas" šķelšanos izplata paši partijas biedri

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes deputāts Sandris Bergmanis
Rīgas domes deputāts Sandris Bergmanis Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes deputāts Sandris Bergmanis (S) pieļauj iespēju, ka baumas par "Saskaņas" šķelšanos izplata paši partijas biedri, pauda domnieks.

Lai arī domes kuluāros vairāki savstarpēji nesaistīti avoti runā par gaidāmo šķelšanos, pašā politiskajā spēkā šādu informāciju noliedz.

Arī Bergmanis apgalvo, ka informācija par iespējamo "Saskaņas" šķelšanos "ir no pirksta izzīsta un tai nav nekāda reāla pamata".

"Atgādināšu, ka Rīgas domes deputāti, ja neskaita mēru un vicemērus, pilda savus deputāta pienākumus no pamatdarba brīvajā laikā. Tāpēc tā vai cita deputāta prombūtne, ja tai ir attaisnojums, ir visai parasta lieta. Ja ir gadījies, ka kāds nav varējis ierasties uz sēdēm, tas nav pamats, lai uzreiz deputātu slēgtu ārā no frakcijas," teica politiķis.

Taujāts, kādēļ pats šonedēļ nav apmeklējis komitejas, domnieks norādīja, ka viņam bijuši attaisnojoši ģimenes apstākļi.

Vienlaikus viņam esot vairākas versijas, kādēļ šādas, viņaprāt, baumas, tiek izplatītas. Bergmaņa ieskatā, "Saskaņas" sašķelšana ir sapnis ne tikai domes opozīcijai, bet arī "dažiem mūsu raibās koalīcijas pārstāvjiem", jo visi tagad esot konkurenti.

"Diemžēl nevar izslēgt arī iespēju, ka baumu avots ir mūsu partijā, kur ir daži, kas darbojas inkognito, pārkāpjot partijas nolikumu un ētikas normas," apgalvoja domnieks.

Vienlaikus viņš nenoliedz, ka partijas vidū domas dalās arī par atkritumu apsaimniekošanas monopola izveidi, kā rezultātā viņš neizslēdz iespēju, ka partijas diskreditācija varētu būt vajadzīga tiem, kas iestājas par šī līguma izpildi.

Bergmanis atzīst, ka frakcijas biedru vidū dažreiz ir atšķirīgi viedokļi par pilsētas attīstības jautājumiem, "taču tie ir radoši strīdi, lai meklētu labākus risinājumus". Viņaprāt, šādas nesaskaņas nav pamats, lai runātu par partijas šķelšanos.

Kā ziņots, Rīgas domes koalīcijas partiju - "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai!" - vidū varētu būt izveidojušās jaunas domstarpības, jo šīs nedēļas laikā kvoruma trūkuma dēļ komitejās nav izdevies pieņemt vairākus būtiskus lēmumus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Rīgas domē šonedēļ notiek teju visu komiteju sēdes, taču, kā arī novēroja aģentūra LETA, virkne "Saskaņas" deputātu šonedēļ sēdes nav apmeklējuši. Tā rezultātā, piemēram, pirmdien bija jāatceļ sasauktā ārkārtas domes sēde, kuras darba kārtībā bija iekļauta virkne tehnisku jautājumu. Jau aizvadītajā nedēļā šī sēde tika pārtraukta kvoruma trūkuma dēļ. 

"Saskaņas" deputātiem neapmeklējot komiteju sēdi, arī ceturtdien koalīcijai neizdevās pieņemt labvēlīgu lēmumu jautājumā par Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieces Annas Vladovas (S) ieceri apvienot vicemēres un Rīgas 80.vidusskolas direktores amatus. Rezultātā šis lēmums ar negatīvu komitejas atzinumu tiks iekļauts Rīgas domes sēdes darba kārtībā.

Savukārt ceturtdien, ārkārtas Satiksmes un transporta lietu komitejā nepiedalījās neviens "Gods kalpot Rīgai!" deputāts, kā rezultātā neizdevās pieņemt "saskaņiešu" virzītu iniciatīvu par darba grupas izveidi, kas sekotu līdzi lielākajiem satiksmes infrastruktūras iepirkumiem. 

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka jauna šķelšanās varētu notikt tieši "Saskaņas" frakcijas vidū, proti, no tās varētu "atdalīties" vēl trīs domnieki - Bergmanis, Igors Kuzmuks un Jefimijs Klementjevs. Tieši viņi ir vieni no tiem, kuri šonedēļ nav ieradušies uz sēdēm.

Lai arī domes kuluāros vairāki savstarpēji nesaistīti avoti runā par gaidāmo šķelšanos, pašā politiskajā spēkā šādu informāciju noliedz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu