Merzļikins: Pirmās trešdaļas vidū redzēju tikai spēlētājus melnās formās

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Elvis Merzļikins Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlē pret Pitsburgas "Penguins" komandu atvairīja 17 no 18 pretinieku metieniem, bet viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" piedzīvoja zaudējumu ar 1:4. Latvijas vārtsargs neslēpa, ka pirms mača un līdz pirmās trešdaļas vidum bija uztraucies un viņu nedaudz mulsinājušas pretinieka spožākās zvaigznes. Pirmā perioda vidū Merzļikins sācis izbaudīt hokeju un konkrētas personas laukumā vairs neievēroja. 

"Neveiksmīgi zaudējām pirmos vārtus," sarunā ar žurnālistiem pēc spēles sacīja Merzļikins. "Zināju, ka būšu uztraucies, kas ir tīri cilvēcīgi. Sāku justies labāk pirmās trešdaļas otrajā daļā. Esmu priecīgs, bet skumji, ka zaudējām."

Merzļikins šajā spēlē laukumā pavadīja 29 minūtes un 18 sekundes, ielaižot tikai vienus vārtus, bet kopumā tiekot galā ar 94,4% pretinieku metienu.

Latvijas izlases vārtu vīrs atvairīja 17 pretinieku metienus, bet viņa konkurents soms Veini Vehvilainens, pavadījis teju tikpat daudz laika uz ledus, ielaida trīs vārtus, pretiniekiem pa viņa vārtiem metot 17 reizes. 

"Saskatīju arī vairākas labas lietas, tagad zinu, ko sagaidīt turpmāk. Jāturpina strādāt," norādīja Merzļikins. "Zaudētajos vārtos viss notika ātri. Aizsargs vārtu priekšā centās bloķēt metienu un es viņu nevaru vainot. Man pašam jādara labāk savs darbs."

Kopumā "Blue Jackets", gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadīs septiņas pārbaudes spēles. Nākamajā mačā atkārtoti tiksies ar "Penguins" vienību Kolumbusā. 

"Pēc zaudētajiem vārtiem vairs tā neuztraucos. Ļāvos spēlei un vienkārši sāku spēlēt hokeju. Mans prāts kļuva rāmāks un izbaudīju spēli," pastāstīja Merzļikins. 

Viņš vairākkārt glāba komandu no vārtu zaudējuma. Labas vārtu gūšanas iespējas Pitsburgas vienībā bija Jevgeņijam Malkinam, Brendonam Taņevam, Patrikam Hērnkvistam un Džeikam Gencelam. Merzļikins savus pienākumus pildīja teicami, vienīgos vārus ielaižot skaitliskajā mazākumā, kad izcils metiens sanāca Aleksam Galčeņukam. 

"Ja godīgi, tad iesildoties bija dīvainas sajūtas. Visas šīs zvaigznes iepriekš bija redzētas "PlayStation" vai televīzijā, bet ne reālajā dzīvē. Taču, sākot ar pirmās trešdaļas vidu, es par to vairs nedomāju. Vienkārši redzēju spēlētājus melnās formās," teica Merzļikins. 

Teodors Bļugers "Penguins" sastāvā šim mačam nebija pieteikts. 

NHL regulāro čempionātu "Blue Jackets" sāks 5. oktobrī savā laukumā pret Toronto "Maple Leafs" vienību. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu