Izsludināti grozījumi Pasta likumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts prezidents Egils Levits izsludinājis grozījumus pasta likumā, kas nosaka, ka līdz 2020.gada beigām uz abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumiem neattiecina universālā pasta pakalpojumu saistības, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Grozījumi Pasta likumā paredz, ka līdz 2020.gada 31.decembrim abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus visā Latvijas teritorijā sniedz pasta komersants, kuram līdz 2019.gada 31.decembrim ir noteiktas saistības sniegt universālo pasta pakalpojumu, tas ir - VAS "Latvijas pasts".

Šim pasta komersantam no valsts budžeta kompensē zaudējumus, kas radušies, sniedzot abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus laikposmā no 2020.gada 1.janvāra līdz 31.decembrim.

Likuma grozījumi paredz, ka abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumu tarifu atlaižu dēļ negūtie ienākumi netiek kompensēti, zaudējumus veido preses piegādes pakalpojumu faktisko izmaksu un šā likuma minētajā kārtībā noteiktās cenas starpība.

Turklāt grozījumi paredz, ka universālā pasta pakalpojuma sniedzējs abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumu zaudējumus aprēķina atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) noteikto universālā pasta pakalpojuma tarifu aprēķināšanas metodikai, kuru kopā ar auditēto ziņojumu iesniedz Satiksmes ministrijai (SM).

Likuma grozījumi nosaka, ka abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumu zaudējumus kompensē divās daļās - pirmo maksājumu veic kārtējā gadā, pamatojoties uz universālā pasta pakalpojuma sniedzēja aprēķinu, kas balstīts uz pirmā pusgada operatīvajiem datiem, pilnā apmērā kompensējot aprēķinā norādītos zaudējumus, bet otro maksājumu veic nākamajā gadā pēc auditētā ziņojuma iesniegšanas SM, kompensējot zaudējumu atlikušo daļu.

Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu