Foto: Amerikāņu pāris uzbūvē neparastu jurtu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Bryan Aulick

Kāds amerikāņu avantūristu pāris, kas veselus trīs gadus pavadījuši apceļojot savu dzimteni mājīgi iekārtotā busiņā, nolēmuši beidzot apstāties un uzsākt dzīvi vienā vietā. Taču ņemot vērā abu jauniešu dzīvesveidu, parasta māja viņiem nebija pa prātam. Tā tapa nomadiešu jeb Centrālāzijas stila jurta, kuras būvniecībā iesaistījās pāra tuvākie draugi un ģimene, vēsta mājas autoru veidotais blogs doityurtself.com. 

 Pēc ilgstošas dzīves uz riteņiem, amerikāņu fotogrāfs Zaks Bots un viņa draudzene Nikola nolēma apmesties uz dzīvi vienā konkrētā vietā - viņi izraudzījās zemesgabalu Portlendas laukos, Oregonas štatā. 

Foto: Bryan Aulick

Savdabīgā celtne tapa tikai vienas nedēļas nogales laikā - apaļās formas māja diametrā sasniedz vien 10 metrus, taču, gurdi saplānojot mājokli, kopējā telpas platība ir pat 67 kvadrātmetri. Mājā ir ievilkt elektrība, ūdensapgādes sistēma, bet interjeru papildina moderna sadzīves tehnika un asprātīgi interjera risinājumi. 

Foto: Bryan Aulick

Visa sadzīve jurtā notiek ap vienu iebūvētu struktūru, kurā ir iebūvēta virtuve un arī vannasistabas telpa, bet tās augšpusē ir ierīkota guļamistabas zona. Apļveida istabu no pārējās telpas norobežo nevis margas vai īsas pussienas, bet gan 45 telpaugi - tiem gaismu sniedz milzīgs apļveida jumta logs. Kā portālam "Apartment Theraphy" atzīst pats jurtas autors Zaks, šī ir arī pašu mājinieku mīļākā zona, "tas ir unikāls arhitektūras elements, kas daudziem ir kaut kas neredzēts. Šeit ar draudzeni vakaros varam pavadīt vairākas stundas vienkārši skatoties debesīs". 

Foto: Bryan Aulick
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu