Jēkabsone-Žogota apņēmusies strādāt Latvijas basketbola attīstības labā? (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anete Jēkabsone-Žogota
Anete Jēkabsone-Žogota Foto: LETA

Viena no visu laiku labākajām Latvijas basketbolistēm Anete Jēkabsone-Žogota, kura pēc sportistes karjeras beigām pievērsusies politikai, nolēmusi savā karjerā spert nozīmīgu soli.

"Esmu nolēmusi savā karjerā spert nozīmīgu soli. Lai iepazīstinātu ar saviem nākotnes plāniem un atbildētu uz jūsu jautājumiem, aicinu uz tikšanos," uzaicinājumā medijiem piedalīties preses konferencē pavēstījusi Jēkabsone-Žogota, kura šobrīd ir Rīgas domes deputāte.

Pirmdien gaidāmajā preses konferencē piedalīšoties arī Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms un AS "Radio SWH" valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics.

TVNET ieguva apstiprinājumu informācijai, ka preses konference tiks veltīta Jēkabsones-Žogotas mērķim virzīt savu kandidatūru darbam kādā atbildīgā amatā Latvijas Basketbola savienībā (LBS).

Nākamā gada sākumā gaidāmas LBS prezidenta vēlēšanas. Šīs organizācijas prezidents kopš 2011. gada ir Valdis Voins, bet ģenerālsekretāra amatā ilgāku laiku strādā Edgars Šneps. 

Jēkabsone-Žogota vasaras sākumā intervijā raidījumā "Ģenerāļa stūrmaņi" atzina, ka viņa apsver domu iesaistīties LBS darbā, ja radīsies tāda iespēja.

"Ja nāktu tāds piedāvājums, tad kāpēc nē? Gribu palikt basketbolā. Jūtu, ka basketbols ir mana lieta, ar kuru turpināt savu ceļu. Jā, iespējams, arī Latvijas Basketbola savienībā. Tad jau redzēs."

Savukārt nesen intervijā rubrikā "Ģenerāļa stūrmaņi" pašreizējais LBS ģenerālsekretārs Šneps norādīja, ka viņš negrasās kandidēt uz šīs organizācijas prezidenta amatu.

"Uz prezidenta amatu jākandidē tādiem cilvēkiem, kuri ir finansiāli nodrošināti, kuri var atļauties pietiekoši daudz savu brīvo laiku veltīt savam sporta veidam, dot tam atpakaļ. Es noteikti neesmu tādā situācijā," sacīja Šneps.

Iespējams, Šnepa sniegtajam aprakstam atbilst iepriekš rakstā minētais Šipkēvics. AS "Radio SWH" valdes priekšsēdētājs ir basketbola cienītājs, kā arī pats ir nodarbojies ar šo sporta veidu.

Ar kādiem jaunumiem klajā nāks Jēkabsone-Žogota, Blūms un Šipkēvics? Par to ziņosim pirmdien pēc preses konferences.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu