Simtgades dokumentālā filma "Laika tilti" saņem Lietuvas Kultūras ministrijas balvu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Režisore Kristīne Briede ar saņemto nacionālā kino festivāla "Lielais Kristaps" balvu par labāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu "Laika tilti" apbalvošanas ceremonijas laikā kinoteātrī "Splendid Palace".
Režisore Kristīne Briede ar saņemto nacionālā kino festivāla "Lielais Kristaps" balvu par labāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu "Laika tilti" apbalvošanas ceremonijas laikā kinoteātrī "Splendid Palace". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Piektdien Viļņā pirmoreiz pasniegta Lietuvas Kultūras ministrijas Mākslas balva par īpašiem starptautiskiem sasniegumiem kultūrā, un viena no balvām piešķirta Latvijas simtgades filmai "Laika tilti", pastāstīja Nacionālā kino centra filmu nozares informācijas speciāliste Kristīne Matīsa.

Viņa informēja, ka vienas balvas apmērs ir 20 000 eiro un tās par īpašiem starptautiskiem sasniegumiem kultūrā saņēma divu izcilu un starptautiski nozīmīgu kultūras notikumu radītāji - viena laureātu komanda ir trīs mākslinieces Rugile Barzdzjukaite, Vaiva Grainīte un Lina Lapelīte, kuras šī gada Venēcijas mākslas biennālē izveidoja Lietuvas paviljona ekspozīciju Saule un jūra, savukārt otras balvas saņēmēji ir triju Baltijas valstu kopīgi veidotās dokumentālās filmas "Laika tilti" komanda.

Balvu pasniedza Lietuvas kultūras ministrs Mindaugs Kvietkauskas un uz Viļņu to saņemt devās filmas "Laika tilti" producents Uldis Cekulis un režisore Kristīne Briede, bet Lietuvā viņiem piebiedrojās otrs filmas režisors - lietuviešu klasiķis Audrjus Stonis.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās arī Lietuvas Kino centra vadītājs Rolands Kvietkauskas un Latvijas Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu