Rīgas un Maskavas vadība vienojas sadarboties pilsētvides uzlabošanas jomā (19)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien Rīgā noslēdzās "Maskavas dienas Baltijā", kuru laikā Rīgas un Maskavas vadība vienojās sadarboties pilsētvides uzlabošanas jomā, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

"Maskavas dienas Baltijā" pasākumu laikā Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) tikās ar Maskavas delegāciju, kuru vadīja valdības ministrs, Maskavas pilsētas Ārējo ekonomisko un starptautisko sakaru departamenta vadītājs Sergejs Čeremins un Tirdzniecības un rūpniecības palātas prezidents Vladimirs Platonovs.

Čeremins atzinīgi izteicies par līdzšinējo Rīgas un Maskavas sadarbību. Sarunās abas puses pārrunāja pilsētām aktuālus jautājumus, kā tūrisms, pilsētas attīstība un transporta sistēmas organizēšana, ēku energoefektivitātes uzlabošanu un padomju laika tipveida skolu un bērnu dārzu ēku atjaunošanu.

Puses arī vienojās, ka Rīga dalīsies ar savu labo piemēru līdzfinansējuma ieviešanā pilsētas kultūrvēsturiskā būvmantojuma atjaunošanā, savukārt Maskava dalīsies pieredzē par pilsētas labiekārtošanu un pilsētvides apsaimniekošanu.

Kopā ar Maskavas delegācijas pārstāvjiem Burovs atklāja forumu par Rīgas un Maskavas sadarbību uzņēmējdarbībā.

Rīga un Maskava jau pirms vairākiem gadiem ir vienojušās par sadarbību tirdzniecības, ekonomikas, zinātnes un tehnikas, humanitārajā un kultūras jomās. Lai veicinātu šo sadarbību starp abām galvaspilsētām ik gadu tiek rīkoti dažāda mēroga pasākumi.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu