"Spartaka" futbolisti mačā ar "Liepāju" turpina pakaļdzīšanos pirmajam trijniekam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti Foto: Eduards Petrovs/Karolīna Mazira/optibetvirsliga.lv

Šodien "Optibet" Latvijas futbola virslīgā notiks divas 30.kārtas spēles

Vispirms plkst.14 "Jelgava" Zemgales Olimpiskā centra stadionā uzņems vicelīderi RFS, un spēli tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Jelgavnieki pēdējos divos mačos cīnījušies neizšķirti, kā rezultātā nav izdevies pacelties augstāk par septīto vietu, taču turpat punkta attālumā ir "Liepājas" komanda. Savukārt RFS iepriekšējā kārtā izcīnīja savu sezonas spožāko uzvaru, ar rezultātu 6:0 sagraujot Jūrmalas "Spartaku". Galvaspilsētas vienība ir otrajā pozīcijā, bet turpat uz papēžiem min "Ventspils", kurai ir trīs punktu deficīts.

Sakrāto brīdinājumu dēļ RFS komandai šajā mačā nevarēs palīdzēt aizsargs Aleksandrs Solovjovs.

Divās no trim līdzšinējām spēlēm šosezon uzvaras svinējusi RFS komanda (2:1 un 2:0), bet viens duelis noslēdzās bezvārtu neizšķirti (0:0).

Tikmēr dienas otrajā mačā "Spartaks" Slokas stadionā plkst.15 uzņems "Liepāju", dueli tiešraidē translējot kanālam "Best4Sport TV Extra".

Jūrmalas futbolisti virslīgā zaudējuši trīs spēlēs pēc kārtas un šajā neveiksmju joslā ielaiduši 11 vārtus. No pirmā trijnieka kūrortpilsētas komanda atpaliek četrus punktus, turklāt, ja "Jelgava" uzvarēs Latvijas kausa izcīņā, ar ceturto vietu nebūs gana, lai nākamajā sezonā spēlētu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā. Pēdējā laika neveiksmīgais sniegums gan nav kavējis komandu no līguma pagarināšanas ar galveno treneri Nuncio Dzavatjēri.

Arī "Liepājas" komandai ir neveiksmīgs sezonas nogrieznis, jo tā nav uzvarējusi piecās spēlēs pēc kārtas, šajā sērijā piedzīvojot četrus zaudējumus.

Pirmajos divos apļos savstarpējās spēlēs ar 1:0 uzvarēja "Spartaks", bet trešajā aplī mača noslēdzās neizšķirti 2:2.

Svētdien šīs  kārtas ietvaros "Metta" savā laukumā uzņems "Ventspili", bet turnīra līdere "Riga" viesosies pie "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolistiem. Šo kārtu izlaiž "Daugavpils".

Ar 54 punktiem 25 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par deviņiem punktiem mazāk ir 26 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 42 punktiem 26 spēlēs seko "Ventspils", bet 37 punkti 26 mačos ir "Spartaks" vienībai. Vēl 35 punkti 25 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, 29 punkti 25 dueļos - "Liepājai", 28 punkti tikpat cīņās - "Jelgavai", 26 punkti 26 spēlēs - "Daugavpilij", bet pēdējā ar 23 punktiem 26 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu