Vācijas enerģētikas industrijas līderi kritizē valdības klimata pārmaiņu novēršanas plānu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vēja ģeneratori pie Grobiņas. Ilustratīvs attēls.
Vēja ģeneratori pie Grobiņas. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Vācijas enerģētikas industrijas līderi pauduši kritiku par kancleres Angelas Merkeles valdības piektdien pieņemto ilgi gaidīto klimata pārmaiņu novēršanas plānu, norādot, ka tas nav konkrēts.

Plāns ietver virkni pasākumu globālās sasilšanas ierobežošanai, sākot ar enerģētikas un rūpniecības radīto izmešu samazināšanu un beidzot ar bezizmešu elektrisko individuālo un sabiedrisko transportu, un tā īstenošanai valdība sola līdz 2030.gadam atvēlēt vismaz 100 miljardus eiro.

Pasākumi ietver aizliegumu no 2026.gada uzstādīt ēkās naftas produktu apkures sistēmas un benzīna un dīzeļdegvielas cenu celšanu.

Kalnrūpniecības, ķīmiskās rūpniecības un enerģētikas arodbiedrības IG BCE vadītājs Mihaels Vasiliadis kritizēja plānu, jo tajā nav konkrētu priekšlikumu attiecībā uz atjaunināmo enerģētiku.

"Tas varētu būt solis attiecībā uz lielāku klimata aizsardzību, tomēr vēl ir jāredz, cik liels tas būs, cik dārgs un kāda būs reālā ietekme," pavēstīja Vasiliadis.

"Mums izmisīgi ir nepieciešams enerģētikas starpnozaru pakts, ar kuru mēs varam noņemt šķēršļus attīstībai," sacīja Vasiliadis, norādot uz nepieciešamību pēc jaunām elektrolīnijām un vēja turbīnām.

Federālās vēja enerģijas asociācijas vadītājs Hermans Alberss norādīja, ka valdība ir "sabojājusi" savu klimata politiku.

Kompromiss, lai apmierinātu dažus Merkeles konservatīvos, kas nosaka konkrētus attālumus starp vēja turbīnām un mājām, var izraisīt haosu un apdraudēt visu nozari, pavēstīja Alberss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu