Septiņos mēnešos no Latvijas izveda par 11,7% vairāk alkoholisko dzērienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijā radītie produkti, kurus iespējams nobaudīt izstādes "Riga Food 2018" preses konferencē viesnīcā "Grand Poet by Semarah Hotels", kurā informē par izstādes plašo piedāvājumu un daudzveidīgo programmu, pavāru, bārmeņu un tējas meistaru konkursiem, jaunākajiem produktiem, inovācijām pārtikas nozarē.
Latvijā radītie produkti, kurus iespējams nobaudīt izstādes "Riga Food 2018" preses konferencē viesnīcā "Grand Poet by Semarah Hotels", kurā informē par izstādes plašo piedāvājumu un daudzveidīgo programmu, pavāru, bārmeņu un tējas meistaru konkursiem, jaunākajiem produktiem, inovācijām pārtikas nozarē. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Šogad septiņos mēnešos no Latvijas izvesti 100,38 miljoni litru alkoholisko dzērienu, kas ir par 11,7% vairāk nekā 2018.gada septiņos mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

No kopējā izvesto dzērienu apmēra 88,6% ir eksportēti, galvenokārt uz Krieviju, bet 11,4% nosūtīti uz citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

Alkoholisko dzērienu eksports no Latvijas septiņos mēnešos palielinājies par 11,5%. Šogad septiņos mēnešos kopumā eksportēti 88,958 miljoni litru alkoholisko dzērienu, bet 2018.gada septiņos mēnešos - 79,75 miljoni litru.

Uz citām ES dalībvalstīm šogad septiņos mēnešos nosūtīti 11,44 miljoni litru alkoholisko dzērienu, kas ir par 12,7% vairāk nekā 2018.gada septiņos mēnešos, kad tika nosūtīti 10,156 miljoni litru.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Latvijā saražoti 53,5 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu. Salīdzinot ar 2017.gadu, pērn saražots par 3,2% mazāk alkoholisko dzērienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu