"Jelgava" spēlē neizšķirti ar RFS, atņemot tai svarīgus punktus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Liepāja" un RFS duelis
FK "Liepāja" un RFS duelis Foto: Mārtiņš Sīlis (optibetvirsliga.lv)

Futbola klubs "Jelgava" sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas spēlē spēkojās neizšķirti 1:1 (1:0) ar RFS, atņemot svarīgus punktus vicečempionei, kas cīnās par uzvaru čempionātā.

Jelgavnieku rindās vārtus guva Maksims Marusičs, bet RFS komandā precīzi sita Darko Lemajičs.

Aktīvāk šo spēli iesāka mājinieki, kuri pie pirmās nopietnās vārtu gūšanas iespējas nonāca 15.minūtē, tomēr no tuvas distances neizdevās precīzs sitiens. Turpinājumā spēle bija ļoti līdzīga, tomēr nedaudz lielāka iniciatīva piederēja jelgavniekiem, kuri ik pa laikam centās izveidot vārtu gūšanas iespējas pie pretinieku vārtiem. Jelgavnieku centrējumi "Ventspils" soda laukumā lielākoties bija neprecīzi vai atdūrās RFS aizsardzībā. Vēl viena laba vārtu gūšanas iespēja "Jelgavai" bija 36.minūtē, kad Staņislavs Mikicejs izdarīja spēcīgu vārtu apakšējā kreisajā stūrī, bet Kaspars Ikstens palika nepārspēts.

Spēles 42.minūtē brīvsitienu izpildīja "Ventspils", tomēr neko ievērības cienīgu izveidot nesanāca. Divas minūtes vēlāk RFS par neizmantotajām iespējām tika sodīta, jo soda laukumā visaugstāk par visiem uzlēca Marusičs, gūstot vārtus pēc sitiena ar galvu. Zīmīgi, ka spēlētājs iepriekš pārstāvēja tieši RFS rindas, taču puslaika noslēdzās ar minimālu mājinieku pārsvaru 1:0. 

Otrajā puslaikā RFS ātri pārņēma spēles grožus, 47.minūtē izpildot stūra sitienu, kuru ar precīzu raidījumu soda laukumā noslēdza Lemajičs. Šie spēlētājam bija 12 vārti šosezon, tādējādi viņš kļuvis par čempionāta labāko vārtu guvēju, apsteidzot "Ventspili" pametušo Tosinu Aijegunu. Spēles turpinājumā abas vienības ar tāliem centrējumiem centās saraustīt pretinieku aizsardzību, tomēr neviena reāla vārtu gūšanas iespēja netika izveidota. RFS otrajā puslaikā krietni vairāk uzbruka jelgavnieku vārtiem, tomēr pēdējās desmit minūtēs ar lielāku aktivitāti izcēlās "Jelgava" komanda.

86.minūtē pēc izpildīta stūra sitiena "Jelgavas" spēlētājs sita ar galvu, bet bumbu atsitās pret vārtu stabu, taču brīdi vēlāk bīstamo situāciju neitralizēja Lemajičs. Atlikušajā laikā neviena no komandām vārtus vairs neguva, spēlei noslēdzoties neizšķirti 1:1.

Zīmīgi, ka "Jelgava" pēdējās septiņās tikšanās reizēs nav spējusi gūt panākumu pret RFS.

Jelgavnieki pēdējos divos mačos cīnījušies neizšķirti, kā rezultātā nav izdevies pacelties augstāk par septīto vietu, taču turpat punkta attālumā ir "Liepājas" komanda. Savukārt RFS iepriekšējā kārtā izcīnīja savu sezonas spožāko uzvaru, ar rezultātu 6:0 sagraujot Jūrmalas "Spartaku". Galvaspilsētas vienība ir otrajā pozīcijā, bet turpat uz papēžiem min "Ventspils", kurai ir trīs punktu deficīts.

Sakrāto brīdinājumu dēļ RFS komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt aizsargs Aleksandrs Solovjovs.

Divās no trim līdzšinējām spēlēm šosezon uzvaras svinējusi RFS komanda (2:1 un 2:0), bet viens duelis noslēdzās bezvārtu neizšķirti (0:0).

Svētdien šajā kārtā "Metta" savā laukumā uzņems "Ventspili", bet turnīra līdere "Riga" viesosies pie "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolistiem. Šo kārtu izlaiž "Daugavpils".

Ar 54 punktiem 25 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par astoņiem punktiem mazāk ir 27 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 42 punktiem 26 spēlēs seko "Ventspils", bet 37 punkti 26 mačos ir "Spartaks" vienībai. Vēl 35 punkti 25 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, 29 punkti 25 dueļos - "Liepājai", 29 punkti 26 cīņās - "Jelgavai", 26 punkti tikpat spēlēs - "Daugavpilij", bet pēdējā ar 23 punktiem 26 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu