Mūžībā devies filantrops Boriss Teterevs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Boriss Teterevs
Boriss Teterevs Foto: LETA

Pēc smagas slimības šodien mūžībā devies filantrops, Borisa un Ināras Teterevu fonda dibinātājs Boriss Teterevs (05.11.1953. – 21.09.2019.) – personība, kuras mūžs, darbi, idejas un aizrautība mainīja pasauli, Latviju, sabiedrību un līdzcilvēku pasaules redzējumu.

“Cenšos uzlabot šo pasauli - veselības aprūpi, izglītību, protams, mākslu. Kāpēc? Vienkārši es tā vēlos. Patīkami, kā krieviski saka, творить добро (darīt labu). Turklāt, ir svarīgi, ka šajā jautājumā esam uz viena viļņa ar sievu Ināru,” reiz intervijā teica Boriss Teterevs. Darīt labu ir bijis viņa dzīves kredo, katras darbības pamats un patiesa pārliecība.

Boriss Teterevs dzimis Rīgā, mācījies Rīgas 10. vidusskolā, studējis Rīgas Medicīnas institūtā (tagad – Rīgas Stradiņa universitāte). Pēc absolvēšanas deviņus gadus praktizējis Rīgas pilsētas 4. slimnīcā un Rīgas pilsētas 5. slimnīcā. Līdz 2008. gadam nodarbojās ar uzņēmējdarbību Latvijā un ārvalstīs.

2010. gadā kopā ar dzīvesbiedri Ināru Teterevu nodibināja ģimenes labdarības fondu.

Borisam Teterevam pasniegts Ministru kabineta Atzinības raksts par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un Triju Zvaigžņu ordenis. Boriss Teterevs kļuvis par Rīgas Stradiņa universitātes Goda doktoru (Doctor honoris causa), Latvijas Universitātes Goda biedru un Latvijas Zinātņu Akadēmijas Goda locekli. 2015. gadā mecenāts Boriss Teterevs pievienojas pasaules lielākās līderu alianses - Club de Madrid oficiālo personu lokam (President’s Circle).   

Informācija par atvadīšanos no Borisa Tetereva sekos tuvākajā laikā.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu