"Spartaka" futbolisti pietuvojas "Ventspilij" cīņā par bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Jūrmalas "Spartaks" "Optibet" Latvijas futbola virslīgā savā laukumā ar 4:2 (1:1) pārspēja "Liepāju", līdz diviem punktiem pietuvodamies "Ventspilij", kas ieņem trešo vietu.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Aliju Jau Adams, pa vieniem - Igors Tarasovs un Stenlijs Nana Otu. Viesiem ar rezultatīvu sitienu izcēlās Fabriss Kuako un Kristers Tobers.

Pirmajā puslaikā uz Kuako gūtajiem vārtiem septītajā minūtē mājinieki 13 minūtes vēlāk rezultātu izlīdzināja pēc precīza Tarasova sitiena - 1:1.

Otrais puslaiks bija rezultatīvāks. Vadībā "Spartaku" 56.minūtē izvirzīja Otu, bet pārsvaru dubultoja Adams 74.minūtē. Tūlīt pēc stūra sitiena mājinieku vārtsargs Vitālijs Meļņičenko neaizsniedzās līdz bumbai, un to vārtos ar galvu iedzina Tobers - 3:2. Galīgo rezultātu fiksēja Adams, kurš pēc Edgara Gaurača atsitiena ar galvu no sava soda laukuma vienu pret viesu vārtsargu Valentīnu Raļkeviču izvirzīja Adamu, kurš nekļūdījās - 4:2. "Spartaka" uzvaru sešu dzelteno kartīšu spēlē vairs nekas nespēja apdraudēt.

Jūrmalas futbolisti virslīgā pirms sestdienas cīņas bija zaudējuši trīs spēlēs pēc kārtas un šajā neveiksmju joslā ielaiduši 11 vārtus. Pēdējā laika neveiksmīgais sniegums gan nav kavējis komandu no līguma pagarināšanas ar galveno treneri Nuncio Dzavatjēri.

Arī "Liepājas" komandai ir neveiksmīgs sezonas nogrieznis, jo tā nebija uzvarējusi piecās spēlēs pēc kārtas, šajā sērijā piedzīvojot četrus zaudējumus.

Pirmajos divos apļos savstarpējās spēlēs ar 1:0 uzvarēja "Spartaks", bet trešajā aplī mača noslēdzās neizšķirti 2:2.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka dienas pirmajā spēlē Zemgales Olimpiskā centra stadionā "Jelgava" spēlēja 1:1 ar vicelīderi RFS.

Svētdien šīs kārtas ietvaros "Metta" savā laukumā uzņems "Ventspili", bet turnīra līdere "Riga" viesosies pie "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolistiem. Šo kārtu izlaiž "Daugavpils".

Ar 54 punktiem 25 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par astoņiem punktiem mazāk ir 27 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 42 punktiem 26 spēlēs seko "Ventspils", bet 40 punkti 27 mačos tagad ir "Spartaks" vienībai. Vēl 35 punkti 25 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, bet pa 29 punktiem 26 dueļos ir "Liepājai" un "Jelgavai". 26 punkti tikpat spēlēs iekrāti "Daugavpilij", bet pēdējā ar 23 punktiem 26 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu