Sevastova un Ostapenko uzsāk turnīrus Uhaņā un Taškentā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Foto: AFP/EPA/Scanpix/TVNET kolāža

Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko pirmdien agri uzsāks WTA turnīrus Ķīnā un Uzbekistānā.

Sevastovai plkst.5 pēc Latvijas laika Uhaņas WTA "Premier 5" turnīra pirmajā mačā paredzēta tikšanās ar amerikānieti Kristīnu Makheilu.

Sevastova WTA rangā ieņem 18.vietu un šajā turnīrā izlikta ar 14.numuru, bet Makheila ir reitinga 100.pozīcijā un pirms tam pārvarēja šo sacensību kvalifikāciju.

Abas tenisistes pirms diviem gadiem tikās Notingemas turnīra pirmajā kārtā, kur trešā seta taibreikā pārāka bija amerikāniete.

Makheila savu vienīgo WTA titulu izcīnījusi 2014.gadā Tokijā, bet divus gadus pirms tam rangā viņa sasniedza savu rekordaugsto 24.pozīciju. Pēdējos gados viņa ar panākumiem nav izcēlusies, lielākoties startējot ITF līmenī. Šosezon ASV tenisiste izcīnījusi 34 uzvaras un cietusi 23 zaudējumus.

Sevastova pagājušajā nedēļā veselības problēmu dēļ atsauca dalību no Osakas "Premier" turnīra. Liepājniece iepriekš spēlēja ASV atklātajā čempionātā, kurā apstājās trešajā kārtā, tādējādi neaizstāvot pērn par pusfinālu gūtos punktus. Tā rezultātā Latvijas tenisiste rangā atkāpās uz otrā desmita beigām. Viņa šosezon izcīnījusi 28 uzvaras un cietusi 19 zaudējumus.

Šī mača uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar ukrainieti Dajanu Jastremsku, kura ir ranga 28.pozīcijā.

Tikmēr Ostapenko ap plkst.12 pēc Latvijas laika Taškentas WTA "International" turnīra pirmajā kārtā tiksies ar ukrainieti Katarinu Zavacku.

Ostapenko rangā ir 74.pozīcijā un turnīrā Uzbekistānā saņēmusi ceturto numuru, kamēr Zavacka ir planētas 139.rakete.

Abām tenisistēm šī ir pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Ostapenko otrdien apstājās Seulas WTA "International" turnīra pirmajā kārtā.  Šosezon 2017.gada "French Open" čempiones bilance ir 17 uzvaras un 24 zaudējumi, Latvijas tenisistei aizvadot neveiksmīgu sezonu. Tikmēr 19 gadus vecajai Zavackai ir 29 uzvaras un 25 zaudējumi, taču viņa lielākoties spēlē ITF turnīros.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar rumānieti Irinu Kameliju Begu (WTA 98.) vai čehieti Terezu Martincovu (WTA 138.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu